MENU

Food Contact Compliance

Rubio Monocoat Oil Plus 2C is Food Contact Compliance

Dit logo toont aan dat Rubio Monocoat olie Food Contact Compliant is.Onze Rubio Monocoat Oil Plus 2C is al jaren een van de meest veelzijdige houtoliën op de markt. Onze olie kan aangebracht worden op vloeren, meubels, trappen, etc., én is ook geschikt voor werkbladen en andere oppervlakken die met voedsel in contact komen. We kunnen zeggen dat Rubio Monocoat Oil Plus 2C Food Contact Compliance is. Maar wat betekent dit precies?

Net zoals bij de speelgoednorm, willen we ook garanderen dat Rubio Monocoat Oil Plus 2C gebruikt kan worden op hout dat in contact komt met voedsel. Daarom heeft Eurofins ons de Food Contact Compliance-verklaring verstrekt: Food Contact Compliance garandeert volledige naleving van de geharmoniseerde wettelijke vereisten in Europa voor alle soorten materialen die met voedsel in aanraking komen. Vandaag de dag wordt het testen van producten die in contact komen met voedsel steeds vaker als een noodzaak gezien vanwege wettelijke vereisten of eisen van de markt.

Met deze verklaring kunnen we stellen dat als Rubio Monocoat Oil Plus 2C (A+B) wordt gebruikt op een houten oppervlak dat op zichzelf voedselveilig is, de combinatie van het hout en onze Oil Plus 2C ook veilig is en dus ‘Food Contact Compliance’, in overeenstemming met EG nr. 1935/2004. Deze verklaring is het resultaat van een officiële test, uitgevoerd door Eurofins, een officieel onafhankelijk testinstituut.

In de praktijk betekent 'Food Contact Compliance' dat snijplanken, keukenwerkbladen, tafelbladen, enz. die zijn behandeld met Rubio Monocoat Oil Plus 2C ook veilig zijn voor huishoudelijk gebruik. We zien dat dit voor veel projecten steeds meer een aanbeveling wordt.

Neem een kijkje naar onze Food Contact Compliance projecten

Deze afbeelding toont voorbeelden van houten snij- en tapasplanken die Food Contact Compliant zijn.
 
back to top