MENU

Project van de maand - augustus 2021

1 Augustus 2021
Deze afbeelding toont de woonkamer van ons project van de maand augustus 2021.

Terug naar de roots met dit ecologisch ‘log house’ in de natuur

In Scandinavische landen heerst de trend om zo veel mogelijk te herbronnen. Heel wat mensen kiezen er voor een levensstijl waarbij ze terugkeren naar de natuur. Dat gaat onder meer gepaard met een gezond tot zelfs vegetarisch en veganistisch eetpatroon. Deze keuze voor de natuur keert ook terug in de architectuur. Zo is ons nieuwe project van de maand een ‘log house’ in Finland. Het houten huis past volledig in de natuurlijke omgeving en werd op ecologische wijze gebouwd.

Respect voor de natuur

Joni Inkinen heeft zichzelf een erg natuurlijke levenswijze aangemeten. Als commercieel directeur bij het Finse gezondheids- en fitnessbedrijf Puhdistamo is hij dagelijks bezig met gezond eten, wellness en sport. Het bedrijf is namelijk de belangrijkste distributeur van superfoods in Finland. Ook voor zijn huis wou hij die ideologie doortrekken. Joni besliste om zijn huis zo ecologisch mogelijk te maken. Daarom koos hij er ook voor om zonder plastic of giftige bouwmaterialen te werken. Het resultaat mag er zeker zijn! Zelf verwijst Joni dan ook naar zijn huis als de “Superfood of living”.

De log house

Zoals de naam al doet vermoeden is de log house overwegend opgebouwd uit hout. Dankzij grote raampartijen wordt de natuur uitgenodigd in het interieur van het huis. Herbronnen kan dan weer volledig in de sauna, het bubbelbad of voor de open haard. Ook een fitnessruimte mocht hier natuurlijk niet ontbreken. Het huis werd ontworpen door architect Janne Kantee van Polar Life Haus (Honkatalot), een familiebedrijf dat al in 1907 voor het eerst een log house realiseerde. Met meer dan een eeuw ervaring slaagt het bedrijf er telkens in om echte pareltjes te creëren, net zoals hier het geval is.

Deze afbeelding toont enkele kamers van ons project van de maand augustus 2021

Ecologische afwerking met Rubio Monocoat

Zo veel hout moet natuurlijk ook op de juiste manier beschermd en afgewerkt worden. Om in het ecologische thema te blijven werd er gekozen voor de milieuvriendelijke producten van Rubio Monocoat. Alle gekozen producten bevatten immers 0% VOC en zijn erg laag in verbruik, wat voor een aanzienlijke reductie in verpakking en transport zorgt. Bovendien sleepte de Rubio Monocoat Oil Plus 2C onder meer de Food Contact Compliance, de Speelgoednorm EN 71-3 en het Eurofins Indoor Air Comfort Gold in de wacht.

Zowel in het interieur als het exterieur van de woning vind je geborsteld sparrenhout. De buitenmuur werd beschermd met de Rubio Monocoat Sunprimer HWP (Black) en de Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector (Charcoal). Dankzij de voorbehandeling met de Sunprimer HWP krijgt het huis een intens zwarte kleur en wordt het hout beter beschermd tegen uv-straling. Voor het interieur werkte Polar Life Haus met de voorkleuring Rubio Monocoat Precolor Easy en met het kleurings- en beschermingsproduct Rubio Monocoat Oil Plus 2C. Voor het laatste product werd gekozen voor de kleur Oyster voor al het binnenhout. Bij de Precolor Easy koos men voor twee verschillende kleuren naargelang de ruimte en meubelen: de Mystic Brown en de Antique Beige.

Het project werd op beeld vastgelegd door fotografen Sami Vaskola en Hans Koistinen. Ook de video van Polar Life Haus toont de woning in haar volle glorie. Een geslaagd project, vind je ook niet?

Deze afbeelding toont enkele kamers en de gevel van ons project van de maand augustus 2021.

Project details: Ecological log house Finland
Products: Rubio Monocoat Precolor EasyRubio Monocoat Oil Plus 2CRubio Monocoat Sunprimer HWP and Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector
Colours: Mystic Brown, Antique Beige, Oyster, Black and Charcoal
Wood Type: Brushed spruce logs
Sent in by: Olli Pyykönen (Chips & Bricks) 
Architect & Design: Honkatalot/Polar Life Haus (Janne Kantee)
Photography: Sami Vaskola and Hans Koistinen
-

Jouw Rubio Monocoat-project een maand lang in de kijker? Dat zou toch fantastisch zijn?
Stuur alle foto’s van jouw Rubio-project naar project@rubiomonocoat.com. Jouw project wordt een maand lang op onze website, Facebook- en Instagram-pagina geplaatst.

Met vriendelijke groeten,
Het Rubio Monocoat-hoofdkantoor
back to top