MENU

Project van de maand - Augustus 2018

1 Augustus 2018

Een tweede leven voor een oude houtwerkbank.


Houten meubelen renoveren kan verschillende doelen hebben: renoveren om te vernieuwen, renoveren om een nieuwe look te creeëren, renoveren om iets te beschermen tegen verdere toetakeling, enz... Wat de intentie ook mag zijn, er ligt telkens maar een iets aan de basis van een renovatie  van houten meubelen: een goede olie. Dit wist Kenosis Design ook toen ze nieuw leven in een oude houtwerkbank moesten blazen. Ze zochten naar de beste olie geschikt voor buitenmeubelen en kwamen uit bij Rubio Monocoat. Ideaal om een oude werkbank met veel ruwigheden en bijzonderheden op te knappen tot een buitenmeubel om op een gerenommeerd rooftoprestaurant te plaatsen in hartje Boekarest. Deze bestemming is niet geheel toevallig want de houtwerktafel werd geërfd door Adi Hadean: een bekende Roemeense chef, jurylid van MasterChef Romania en eigenaar van het restaurant ‘Attic lab’. De Gordon Ramsey van Roemenië.

Renoveren is altijd een langzaam en delicaat proces. Er is geen eenduidige leidraad om te volgen, elk project is uniek met telkens een aangepaste behandeling. Kenosis Design koos ervoor om voorzichtig de tafel uit elkaar te halen, volledig te schuren, terug in elkaar te steken en vervolgens te oliën met Rubio Monocoat. De olie deed exact wat het beloofd had, legt Kenosis Design uit: “het beschermt het hout en geeft het een nieuw warm karakter mee.” Dankzij deze renovatie kan de werkbank opnieuw jaren dienen als een functioneel pronkstuk. Want de oude houtwerktafel is nu een eyecatcher waar al de kruiden van de chef op staan.

Projectgegevens
Product: Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector
Kleur: Pure
Houtsoort: Onbekend
-

Jouw Rubio Monocoat-project een maand lang in de kijker? Dat zou toch fantastisch zijn?
Stuur alle foto’s van jouw Rubio-project naar project@rubiomonocoat.com. Jouw project wordt een maand lang op onze website, Facebook- en Instagram-pagina geplaatst.

Met vriendelijke groeten,
Het Rubio Monocoat-hoofdkantoor

Foto's:

back to top