MENU

Project van de maand - Mei

1 Mei 2018

Imposant parket achter de majestueuze façade van het Weense Sacher Hotel


​Het Sacher Hotel in Wenen heeft een spannend jaar achter de rug. Je kon het niet zien, maar achter de majestueuze façade van het hotel waren ze druk bezig met het renoveren van hun zeven suites op de “Bel Etage”.  Bij de renovatie kwam heel wat kijken, zo ook het leggen van een nieuwe vloer. Het oude parket werd weggehaald en een nieuwe werd gelegd, gelijkend op het oude. Het juiste kleur kiezen was een moeilijke beslissing maar werd vergemakkelijkt dankzij hun samenwerking met Rubio Monocoat. Mikulecky & Söhne GmbH legt uit: “We moesten samen met het architectenteam de juiste kleur vinden die zou passen in het totaalplaatje van de suites. Dit wou zeggen dat de kleur absoluut moest passen in het kleurenpallet dat de architecten hadden opgemaakt. Gelukkig blinkt Rubio Monocoat uit in service en begeleiding in de kleurenkeuze.” Rubio Monocoat maakte enkele Oil Plus 2C kleurenstalen voor Mikulecky & Söhne GmbH zodat de architecten op hun beurt gemakkelijker konden vergelijken en kiezen. Uiteindelijk werd gekozen voor een custom made kleur.
 
Rubio Monocoat Oil Plus 2C is zeer geliefd bij hotels omdat het resistent is tegen slijtage, eenvoudig te onderhouden en water- en hittebestendig is. Dat laatste maakt het uiterst geschikt voor gebruik in de badkamer.
En het resultaat mag er wezen! De gebruikte Oil Plus 2C werd hier een schoolvoorbeeld van zijn capaciteit om de natuurlijke uitstraling van het parket te verrijken. Dit resulteerde in een imposant parket volledig in stijl met het design van de suite. Zoals het Sacher Hotel zelf zegt: “de vernieuwde suites combineren de typische historische sfeer met alle gemakken en comfort van de 21ste eeuw: de ideale Vienna-beleving!”

Leuk weetje: het is niet toevallig dat het Sacher Hotel dezelfde naam heeft als Sacher-Torte. De oprichter van het hotel, Eduard Sacher, was de zoon van de uitvinder van de bekende Sachertaart. De bekende taart werd lange tijd exclusief voor het hof gemaakt en later voor de eerste keer geserveerd in het Sacher Hotel. Sindsdien blijft de taart een van de meest beroemde culinaire specialiteiten van Wenen.
 

Projectgegevens:
Product: Oil Plus 2C
Kleur: custom made
Houtsoort: Massief parket, eik
-

Jouw Rubio Monocoat-project een maand lang in de kijker? Dat zou toch fantastisch zijn?
Stuur alle foto’s van jouw Rubio-project naar project@rubiomonocoat.com. Jouw project wordt een maand lang op onze website, Facebook- en Instagram-pagina geplaatst.

Met vriendelijke groeten,
Het Rubio Monocoat-hoofdkantoor
 
 

Foto's:

back to top