MENU

Project van de maand - januari 2019

16 Januari 2019De “modern black beauty” van Rubio Monocoat.

Groot, zwart, gelegen langs de E403 Kortrijk-Brugge, dicht bij Plant 1 en maar liefst 12 500 m² groot, dat is het nieuwe gebouw van Rubio Monocoat Headoffice, ontworpen door Architecten Wylein & Partners!

In de zomer van 2016 werd een volledig nieuw gebouw in gebruik genomen, die uitsluitend toegewijd is aan Rubio Monocoat producten. Om de constante groei van Rubio Monocoat producten de baas te kunnen en om een goede service verder te blijven garanderen, was deze uitbreiding onoverkomelijk. En zo ontstond Rubio Monocoat Headoffice Plant 2.

New, new, new
Wij zijn tevreden met de komst van het nieuwe bedrijfsgebouw, want het bracht tal van voordelen met zich mee, voor zowel de klant als voor de werknemer.  Zo is er een grotere stock van Rubio Monocoat producten en werden alle processen geautomatiseerd, zoals het afvullen, labelen en verpakken van bestellingen. Op die manier zijn we nu in staat om nog sneller en efficiënter te leveren dan vroeger.

In vergelijking met Plant 1 in de Ambachtenstraat, is het nieuwe gebouw een stuk moderner. Er is nu veel meer lichtinval en de ruimtes zijn veel opener en groter. Dat bracht met zich mee dat er plaats was voor een totaal nieuwe Rubio Academy. De Rubio Academy geeft trainingen op maat voor verkopers en klanten. In de eerste plaats krijgen de deelnemers een korte theoretische inleiding om daarna een flinke dosis praktische ervaring op te doen. Afhankelijk van de klant en zijn doelgroep wordt de opleiding toegespitst op industriële of manuele toepassingen, of beide.

Show what you have
Naast de Rubio Academy, is er een heel vernieuwde showroom, bedacht door Nanopixel en uitgevoerd door Kevin Hellebuyck van hells.be. Klanten worden ontvangen in onze cosy corner en keuken voor informele meetings in een warm en ongedwongen kader.

Bovendien kunnen klanten er de  “Rubio Monocoat sfeer” opsnuiven. Zo kunnen ze ons ruim aanbod aan kleuren bekijken op de wand en onze kleurrijke bank gemaakt door Green Furniture. Maar ook onze King of Colours configurator is aanwezig in de showroom. Via deze tool kunt u op een eenvoudig manier onze 40 verschillende kleuren testen op allerlei houtafwerkingen en ervaart u het resultaat in een realistische omgeving.

Producten en kleuren: 
- Podium en keuken: 24 hours smoked oak, RMC Oil Plus 2C kleur is een mix van 50% Mahogany en 50% Charcoal
- Twee kasten: den, RMC Oil Plus 2C kleur Smoke 5%
 
The element of surprise
Net zoals in de showroom, trekken we de warme kleuren door naar de bovenverdieping waar de bureaus van marketing en (internal) sales zich bevinden. Door de lichte vloer, wilden we een contrasterend kleur gebruiken voor de kasten. Op die manier zorgen we voor een “statement element” in onze eigen bureaus.

Producten en kleuren: 
- Vloer: RMC Oil Plus 2C kleur Smoke 5%
- Kasten: RMC Oil Plus 2C kleur Custom made.
 
In het nieuwe gebouw maakten we dus zoveel mogelijk gebruik van onze eigen producten en kleuren. Op die manier zijn we nu zelf op en top Rubio Monocoat!
Wij ademen hout!Project details: Rubio Monocoat Headoffice
Product: Rubio Monocoat Oil Plus 2C
Colour: Mahogany, Charcoal, Smoke 5%, Custom made
Wood type: Oak and Pine
Architect and interior design: Architecten Wylein & Partners 
                                                Nanopixel
                                                Kevin Hellebuyck - hells.be 
                                                Green Furniture 

-
Jouw Rubio Monocoat-project een maand lang in de kijker? Dat zou toch fantastisch zijn?
Stuur alle foto’s van jouw Rubio-project naar project@rubiomonocoat.com. Jouw project wordt een maand lang op onze website, Facebook- en Instagram-pagina geplaatst.

Met vriendelijke groeten,
Het Rubio Monocoat-hoofdkantoor
 
back to top