MENU

Project van de maand - September 2018

1 September 2018

“Rubio Monocoat, altijd de juiste oplossing voor het behandelen van hout.”


Schilderwerken Morel & zn, een Belgisch schildersbedrijf, staat sinds 1953 garant voor kwalitatief schilderswerk. Naast verf, gebruiken ze ook al jaren Rubio Monocoat. Schilderwerken Morel & Zn legt uit: “ In combinatie met onze schilderwerken zijn wij ons door de jaren heen beginnen specialiseren in het luchtgommen en nabehandelen van hout. Omdat we veel renovaties uitvoeren en de behandelingen veel ruimer geworden zijn dan de traditionele beitsen of vernissen van vroeger,  ben ik destijds bij Rubio Monocoat terecht gekomen. Het eerste product dat ik gebruikte was de Rubio Monocoat Oil Plus 2C voor binnen, en later kwam er ook de Hybrid Wood Protector voor buiten bij waarmee we al enkele mooie resultaten konden realiseren en tevens de juiste oplossing waren voor het behandelen van het hout.”

Voor hun laatste project gebruikten ze terug de Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector in de kleuren zwart en wit. Dit werd aangebracht op een poolhouse waar al eens een dekkende verf op aangebracht werd. Maar daar waren de klanten niet tevreden over, vertelt Schilderwerken Morel & zn: “In het verleden hadden ze het poolhouse dekkend geschilderd, het gevolg was dat na zeer korte tijd afschilfering zichtbaar was met alle gevolgen van dien. Na het volledig afschuren brachten we de niet-filmvormende Rubio Monocat Hybrid Wood Protector aan. Dit was de ideale oplossing voor dit vurenhout, die ook doorgetrokken werd in het dak en terras. De Rubio-vertegenwoordiger gaf me ook nog een goede tip mee om het terras nog slijtvaster en onderhoudsvriendelijker te maken door het toevoegen van component B.“
 
Verf versus Rubio Monocoat olie
Als je gaat verven, leg je een dekkend laagje op het hout, dit zal de nervenstructuur en andere charmante details van hout volledig bedekken. Dit wil ook zeggen dat het de imperfecties verbergt. Verf schilfert snel af zodat je terug moet gaan schilderen. Als je een nieuwe laag wil aanbrengen, zal je eerst heel grondig moeten schuren! Rubio Monocoat olie daarentegen is eenvoudig in onderhoud, behoudt de natuurlijke look&feel, schilfter niet af en is duurzamer dan verf.


Projectgegevens:
Product:  Hybrid Wood Protector
Kleur: Black & White
Houtsoort: Massieve vurenhouten balken (Systimber)
Aanemers: Schilderwerken Morel & Zn, Systimber


-

Jouw Rubio Monocoat-project een maand lang in de kijker? Dat zou toch fantastisch zijn?
Stuur alle foto’s van jouw Rubio-project naar project@rubiomonocoat.com. Jouw project wordt een maand lang op onze website, Facebook- en Instagram-pagina geplaatst.

Met vriendelijke groeten,
Het Rubio Monocoat-hoofdkantoor
back to top