Project van de maand - April 2022

Alles in één dankzij deze leertoren met krijtbord, stoel, trapje, tafel, …

Een leertoren is handig voor elk gezin. Zo kunnen kinderen immers zelfstandig leren van de ouders door simpelweg op de veilige kruk te klimmen en mee te kijken wat ze doen. Anna uit Barcelona bedacht een variant van de leertoren waarbij die omgevormd kan worden tot krijtbord, stoel, tafel, … Haar creaties wilde ze beschermen met een kindveilige houtbehandeling. Gezien de Food Contact Compliance en Toy Safety certificaten bleek Rubio Monocoat Oil Plus 2C dan ook de logische keuze!

Hoe het startte

Anna en haar man voelden zich altijd al aangetrokken tot hout en in 2017 zetten ze de stap om zelf hout te bewerken. Ze leerden zichzelf de ambacht aan en startten een eigen meubelzaak op, Liken Wood. Toen hun dochtertje Ona in 2020 geboren werd, wilden ze haar ook betrekken bij hun liefde voor hout. Anna begon specifieke meubels te ontwerpen voor haar dochtertje en bedacht zo haar handige leertoren: de Cyathea.

De leertoren: kindvriendelijk, ecologisch & handig

Alles aan de leertoren is kindvriendelijk. Er zijn geen scherpe hoeken, enkel afgeronde randen. De toren bevat geen enkele vijs en is enkel gemaakt van houten onderdelen. Er zit een antislip bescherming op en een verstelbare veiligheidsbalk. Ook het afwerkingsproduct Oil Plus 2C is veilig voor kindjes. De olie is immers voedsel- en speelgoedveilig!

Daarnaast is de Cyathea ook ecologisch. Er wordt immers enkel FSC-gecertificeerd hout gebruikt. Dat hout is afkomstig van bossen met een verantwoord en duurzaam beheer. Ook daarbij is het beschermingsproduct van belang. De houtolie van Rubio Monocoat bevat immers 0% VOC, heeft een erg laag verbruik en wordt zo ecologisch mogelijk geproduceerd.

De leertoren kan omgetoverd worden tot een tafel waaraan je kindje kan tekenen of knutselen en een handige trap om bijvoorbeeld de tandjes zelf te kunnen poetsen in de badkamer of een vieruurtje te eten aan het aanrecht. De veiligheidsbalk kan gepersonaliseerd worden met de naam van het kindje en kan verwijderd worden eens ze wat groter zijn om zo gemakkelijker te kunnen klimmen. De toren is erg makkelijk om in elkaar te steken en wordt aangeboden in verschillende kleuren. Je kan kiezen uit Natural, Super White of Oak.

Tip van de maand: welke kleur stimuleert mijn kind?

Anna verkoopt de Cyathea leertoren ook in een onbehandelde versie. Zo kan je zelf kiezen welk kind het best bij je kind of je interieur past. Het handige aan de Oil Plus 2C is dat Rubio Monocoat als King of Colours meer dan 40 kleuren aanbiedt. Zo zit er zeker eentje bij die perfect aansluit bij de wensen van je kind! Maar welke kleur werkt nu het meest stimulerend?

Voor speelruimtes of -tuigen wordt algemeen aangenomen dat je best voor felle kleuren kiest. Die stimuleren immers heel wat zaken zoals de creativiteit, emoties en het onderbewustzijn van je kind. Enkele leuke kleuren van Oil Plus 2C die hierbij aansluiten zijn Ruby Red en Pomegranate Pink. Wil je je creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan? Dan kan je er ook voor kiezen om de toren in meerdere kleuren te behandelen. Kies je voor een fel basiskleur, dan is een neutrale kleur ideaal als combinatie! Zo vallen de felle kleuren immers beter op. Ideetjes hierbij zijn de kalme kleuren Teal Blue of Midnight Indigo of neutrale kleuren Smoke en Mist.

 

Project name: Cyathea Learning Tower by Leafy Mom

Location: Barcelona, Spain

Product: Oil Plus 2C

Colour: Natural, Super White & Oak (Oak is a custom blend, not the standard colour Oak)

Wood Type: Birch Plywood (with child-friendly glue)

Contractor: Leafy Mom (@Leafy.mom)

Photographer & copyright: Photos with Emma: Natalia @liaphoto.stories & www.liaphotodesign.com || Photos with Ona: @retratomadre

Sent in by: Rubio Monocoat España – Irene Pernas Vieira