Over Rubio Monocoat

De start van Rubio Monocoat

Het verhaal van het merk Rubio Monocoat start in 2000, maar het bedrijf achter het merk bestaat al veel langer dan dat. Muylle Facon werd opgericht in 1906 als producent van stopverf. De kleine Belgische onderneming registreerde het merk Rubio in 1960 en twee jaar later breidde het bedrijf voor het eerst uit naar een assortiment voor houtbescherming. In 1966 werden de eerste stappen gezet naar het internationale toneel door voor het eerst naar het buitenland uit te breiden. Vanaf 1980 wordt de vestiging in de Kattestraat te klein voor het sterk gegroeide familiebedrijf en dus is het tijd voor de verhuis naar een gloednieuwe fabriek in de Ambachtenstraat.

Rubio in het verleden Het Rubio van het verleden Muylle Facon in het verleden Het eerste gebouw van Muylle Facon

We maken een sprong naar het jaar 2000, een groot jaar voor Muylle Facon. Dat is immers het jaar waarin het bedrijf in zee gaat met George Barrell en zijn revolutionaire technologie met moleculaire binding. Na vijf jaar zijn ze klaar om het baanbrekende product Rubio Monocoat Oil Plus voor te stellen aan het grote publiek, toen nog met één component in plaats van de tegenwoordig gekende 2C-versie. Het product is meteen een schot in de roos dankzij de unieke samenstelling, het éénlaagsysteem en de vele kleurencombinaties. In 2008 is het al tijd voor een uitbreiding van de fabriek en in 2016 wordt een tweede gebouw in de Roeselaarsestraat in gebruik genomen. Anno 2021 is er nog meer uitbreiding voorzien met een derde gebouw.

Het nieuwe hoofdkantoor van Rubio Monocoat  Het nieuwe hoofdkantoor van Rubio Monocoat Het nieuwe hoofdkantoor van Rubio Monocoat  

 

Onze waarden

Bij Rubio Monocoat vinden we dat hout moet behandeld worden met respect. We willen de natuurlijke schoonheid van hout naar boven brengen en extra in de "olie" zetten. 

Uniek zijn       Dankzij onze unieke verscheidenheid en kleurgamma is er voor ieder wat wils.

 Denk groen       We hebben hierbij ook respect voor de natuur.

Kwaliteit       Daarbij proberen we de beste kwaliteit te leveren.

De klant komt eerst       Het belangrijkste van allemaal: onze klant komt uiteraard eerst!

 

De Rubio Academy: advies en training op maat

Rubio Academy

Wat betekent 'schuren volgens de regels van de kunst' nu precies? Met welke voorbehandeling bereikt men het gewenste resultaat op een bepaalde houtsoort? Waar moet rekening mee gehouden worden bij de keuze voor een bepaald product? Op deze en tal van andere vragen wordt uitvoerig antwoord gegeven tijdens de trainingen die onze specialisten verzorgen in de Rubio Academy in onze vestiging in de Roeselaarsestraat. Na een korte theoretische inleiding doen de deelnemers meteen een dosis praktische ervaring op. Zo helpen we onze klanten met onze expertise en worden hun toekomstige projecten nóg beter!

 

De toekomst van Rubio Monocoat

Ondertussen is Rubio Monocoat actief in meer dan 82 landen, wordt er per jaar meer dan 80.000.000 m² hout behandeld met onze producten en zijn we bezig aan de bouw van Plant 3. In de toekomst willen we graag nog meer groeien. Dit doen we door nieuwe, innovatieve technologieën te introduceren waar we blijven op inzetten. Onze producten worden steeds beter en veiliger. Dat bewijzen ook de tal van certificaten die we al in de wacht mochten slepen. Bovendien zet Rubio Monocoat enorm in op ecologie en duurzaamheid. Tot slot zetten we mensen centraal in onze visie: zowel door onze klanten op nummer één te plaatsen als door in te zetten op het geluk van onze meer dan 150 medewerkers.  

Rubio Monocoat Plant 3 Rubio Monocoat team