Oil Plus 2C - Houtolie voor binnen

 
De Oil Plus 2C is dankzij haar revolutionaire binding een echte olie van de nieuwste generatie. Het product gaat namelijk een moleculaire binding aan met de houtvezels in je te behandelen oppervlak en beschermt en kleurt zo je hout in één enkele laag. Zo worden overlappingen en aanzetten vermeden, krijg je een laag verbruik en duurzame bescherming.
 • Kleurt & beschermt al je binnenhout in 1 laag
 • Veilig & ecologisch: 0% VOC
 • Tijds- en kostenefficiënt
 • Natuurlijke look & feel voor alle houttypes
 • Gemakkelijke applicatie en onderhoud

Goed om te weten: We raden aan de B-component (versneller) te gebruiken. Zo is het oppervlak na 24 uur droog en na 5 dagen uitgehard. Na uitharding kan het oppervlak worden gereinigd met water en zeep.

Denk eraan: De kleuren van lijnzaadolie verschillen per houtsoort. We raden je sterk aan om de kleur eerst op een klein stukje te testen voordat je je hele project behandelt.

Lees meer
Kleur
Volume
 • Gratis bezorging vanaf €50
 • Voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
 • Betaal veilig met Bancontact, creditcard of Paypal

Snel hulp of professioneel advies nodig?

Onze experts staan op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur voor je klaar.
Ze helpen je graag via E-Mail, Telefoon of Chat.

Snel hulp of professioneel advies nodig?

Onze experts staan op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur voor je klaar.
Ze helpen je graag via E-Mail, Telefoon of Chat.

Instructies

 

› Gebruiksaanwijzing meubels, trappen & werkbladen

 

STAP 1. Schuur het oppervlak krasvrij. Eindig met gaasschijf korrel 100 – 150, afhankelijk van de gebruikte schuurmethode.


STAP 2. Stofzuig grondig en verwijder stofresten met Cleaner. Wacht tot het oppervlak volledig droog is (raadpleeg voor gebruik de technische fiche van de Cleaner).


STAP 3. Roer de A-component tot een homogeen mengsel is verkregen. Meng de twee componenten zorgvuldig (1 à 2 minuten) met een verhouding van ca. 3 eenheden A tot 1 eenheid B.


STAP 4. Verdeel een kleine hoeveelheid Oil Plus 2C met een beige/rode Rubio Monocoat Scrubby pad of handschuurmachine met een kleine beige 5,9 inch Rubio Monocoat pad (je kan de Rubio Monocoat Mouse Pad ook gebruiken voor kleinere voorwerpen en hoeken).


* Spatelmethode: verdeel met een roestvrije spatel Oil Plus 2C in zones die in maximaal 30 minuten afgewerkt kunnen worden (inclusief stap 5).
* Voor plafonds en wanden kunt u onze Rubio Monocoat Brush en Rubio Monocoat beige Scrubby pad gebruiken om de olie te verdelen.


STAP 5. Laat enkele minuten inwerken. Veeg alle overtollige olie weg met een doek of een handschuurmachine met een kleine witte Rubio Monocoat-pad van 5,9 inch. Werk af met een doek binnen max. 30 minuten. Het oppervlak mag niet plakkerig aanvoelen! Dompel alle gebruikte doeken vervolgens onder in water.

 

 

› Gebruiksaanwijzing vloeren

 

STAP 1. Schuur het oppervlak krasvrij. Eindig met gaasschijf korrel 100.


STAP 2. Stofzuig grondig en verwijder stofresten met Cleaner. Wacht tot het oppervlak volledig droog is (raadpleeg voor gebruik de technische fiche van de Cleaner).


STAP 3. Roer de A-component tot een homogeen mengsel is verkregen. Meng de twee componenten zorgvuldig (1 à 2 minuten) met een verhouding van ca. 3 eenheden A tot 1 eenheid B.


STAP 4. Werk in zones van 5-10 m². Begin elke zone door de randen te behandelen met een beige of rode Rubio Monocoat Scrubby pad. Breng vervolgens om de 0,5 meter een kleine hoeveelheid Oil Plus 2C aan met een kwast. Spreid uit in de richting van het hout met een polijstmachine met een beige of rode 16 inch Rubio Monocoat pad.

*Spatelmethode: verdeel met een roestvrije spatel Oil Plus 2C in zones die in maximaal 30 minuten afgewerkt kunnen worden (inclusief stap 5 en 6).


STAP 5. Verwijder alle overtollige olie grondig met een doek of een polijstmachine met een witte Rubio Monocoat pad 16 inch. Het oppervlak mag niet plakkerig aanvoelen!


STAP 6. Nadat je alle zones hebt afgewerkt, ga er opnieuw over met een nieuwe witte Rubio Monocoat pad. Nu mag het oppervlak niet plakkerig aanvoelen. Dompel alle gebruikte doeken vervolgens onder in water.

 

 

› Gebruiksaanwijzing reparatie en renovatie

 

Indien het met Oil Plus 2C behandelde oppervlak veel slijtage vertoont, of een kleurreparatie nodig heeft, raden we een onderhoud aan met Oil Plus 2C in de originele kleur.

 

STAP 1. Gebruik Deep Cleaner om het houten oppervlak vlekvrij te maken. Mochten er nog vlekken zijn, herhaal dan het reinigingsproces of gebruik een van onze vlekkenverwijderaars (Grease Remover, Limespot Remover of Tannin Remover). Raadpleeg voor gebruik de technische fiche.


*Indien het houten voorwerp te veel beschadigd of verwaarloosd is, moet je het oppervlak eerst polijsten met dezelfde gaasschijf als waarmee je jouw houten voorwerp aanvankelijk hebt afgewerkt. Raadpleeg indien nodig je professional.


STAP 2. Verwijder het opgeloste vuil met een vochtige doek of dweil en schoon water en laat het oppervlak goed drogen (± 30 minuten bij een temperatuur van 20 ° C en in een goed geventileerde ruimte).


STAP 3. Roer de A-component tot een homogeen mengsel is verkregen. Meng de twee componenten zorgvuldig (1 à 2 minuten) met een verhouding van ca. 3 eenheden A tot 1 eenheid B.


STAP 4. Verdeel een kleine hoeveelheid Oil Plus 2C met een beige/rode Rubio Monocoat Scrubby pad of handschuurmachine met een kleine beige 5,9 inch Rubio Monocoat pad (je kan de Rubio Monocoat Mouse Pad ook gebruiken voor kleinere voorwerpen en hoeken).


STAP 5. Laat enkele minuten inwerken. Veeg alle overtollige olie weg met een doek of een handschuurmachine met een witte Rubio Monocoat-pad van 5,9 inch. Werk af met een doek binnen max. 30 minuten. Het oppervlak mag niet plakkerig aanvoelen! Dompel alle gebruikte doeken vervolgens onder in water.

 

 

Tips & tricks

 

 • Het product mag in geen enkel geval worden verdund!
 • Roer het product goed op alvorens aan te brengen.
 • Bij gebruik van meerdere verpakkingen op één werf is het aangeraden deze te mengen voor een egaal resultaat.
 • Na het aanbrengen kan het oppervlak een beetje glanzend lijken. Dit verdwijnt na 2-3 keer reinigen met Universal Soap of Surface Care.
 • Hoe gladder het oppervlak, hoe minder olie en pigmenten in het hout zullen doordringen, wat resulteert in een minder gekleurd oppervlak.
 • Onze oliën zijn ontwikkeld met milieuvriendelijke ingrediënten. Sommige mensen kunnen echter allergisch zijn voor bepaalde elementen. Daarom adviseren we om handschoenen te dragen bij het aanbrengen van de A+B component om zo de huid te beschermen.

 

 

Verbruik

 

 • Verbruik: 30 - 50 m²/L
 • Deze verbruiken zijn louter indicatief. Resultaten zijn afhankelijk van de houtsoort en de voorbereiding. Het is steeds aangeraden een staal te zetten om het exacte verbruik te bepalen.
Remarks
 • Lijnzaad is een natuurlijk product en dus niet uit zichzelf ontvlambaar. Op een doek en andere accessoires vormt dit wél een gevaar. Door de oxidatie van de olie ontstaat een hitteaccumulatie die de gebruikte doeken en acccessoires spontaan kan laten ontbranden (broeieffect). Deze dienen na gebruik te worden ondergedompeld in water!
 • Het product kan gedurende 36 maanden worden opgeslagen in een droge omgeving en in de oorspronkelijke verpakking.
 • Oil Plus 2C mag maximaal 4-6 uur gebruikt worden na het mengen van het A & B component.
 • Kleuren dienen slechts als voorbeeld. We raden aan om een test uit te voeren op identiek geschuurd hout.

De Oil Plus 2C is dankzij haar revolutionaire binding een echte olie van de nieuwste generatie. Het product gaat namelijk een moleculaire binding aan met de houtvezels in je te behandelen oppervlak en beschermt en kleurt zo je hout in één enkele laag. Zo worden overlappingen en aanzetten vermeden, krijg je een laag verbruik en duurzame bescherming. Bovendien behoud je zo de natuurlijke uitstraling van het hout en de nervenstructuur. Het product is ook erg makkelijk om aan te brengen op vrijwel alle houttypes en is snel droog. Dankzij de B-component (accelerator) is het oppervlak droog na 24 uur en doorhard na 5 dagen. Vanaf 5 dagen na applicatie mag je het oppervlak dus al reinigen met water en zeep.
 

Het gamma van de Oil Plus 2C is erg kleurrijk. Je kan kiezen uit meer dan 40 kleuren. Dat aanbod bestaat deels uit kleuren die de natuurlijke look en feel van je hout verrijken en deels uit trendkleuren die je interieur opfleuren met felle tinten.
 

De tal van certificaten die de Oil Plus 2C al in de wacht kon slepen tonen aan dat de olie een echt kwaliteitsproduct is. De milieuvriendelijke olie op basis van lijnzaad kreeg een LCA van VITO, B-EPD van de FOD Volksgezondheid en het Indoor Air Comfort Gold certificaat van Eurofins. Deze certificaten tonen respectievelijk aan dat het product op een milieuvriendelijke wijze wordt geproduceerd, verdeeld en gerecycleerd (voor de LCA en B-EPD) en dat het product bijdraagt aan een gezonde binnenomgeving (voor het Eurofins Indoor Air Comfort Gold certificaat). Rubio Monocoat heeft trouwens als eerste in de houtbehandelingssector het certificaat van Eurofins behaald. Daarnaast voldoet de olie ook aan de speelgoednorm EN 71-3 en is het Food Contact Compliant. Dat wil zeggen dat je het product veilig kan toepassen op houten speelgoed, snijplanken, keukenbladen, ...

Oil Plus 2C

 

 • Oil Plus 2C (A)
  • Fysische toestand bij 20°C: vloeibaar
  • Geur: olieachtig
  • Vlampunt: > 100°C
  • Dichtheid: > 0,9 kg/L
  • VOC-gehalte: 0 g/L
 • Accelerator (B)
  • Fysieke toestand bij 20°C: vloeibaar
  • Kleur: helder
  • Geur: geurloos
  • Vlampunt: > 160°C (gesloten)
  • VOC-gehalte: 0 g/L
 • Giscode Oil Plus 2C A + B- comp: Ö10/DD+

Datasheets

 • Bewaart de natuurlijke look & feel van het hout
 • Bevat geen water of solventen
 • Ecologisch: 0% VOC
 • Eenvoudig te onderhouden
 • Geen aanzetten of overlappingen
 • Duurzame bescherming
 • Kan op vrijwel alle houtsoorten en houttypes gebruikt worden (massief hout, fineer, MDF, etc.)
 • Kan worden aangebracht op alle houten oppervlakken binnenshuis (meubels, tafelbladen, trappen, muren, vloeren, enz.)
 • Droogt snel. Reiniging mag vanaf minimum twee dagen na applicatie met droog onderhoud (stofzuigen) en vanaf minimum vijf dagen met water en Universal Soap
 • Kan ook worden toegepast als renovatie- of onderhoudsolie op met Rubio Monocoat geoliede oppervlakken
 • Geschikt voor badkamers en keukens dankzij de water- en hittebestendigheid
 • Behaalde certificaten
  • LCA
  • B-EPD
  • Eurofins Indoor Air Comfort Gold
  • Speelgoednorm EN 71-3
  • Food Contact Compliance

 

Realisaties met Oil Plus 2C