SheenPlus - Voor een geoliede look met extra glans

 
Wil je een extra glans geven aan de bescherming van onze Oil Plus 2C? Dan zal SheenPlus de glans van je houten oppervlak versterken! Het product is gemakkelijk aan te brengen, veilig om binnen te gebruiken (0% VOC) en geeft je precies de satijnen look die je wil, terwijl de bescherming van Oil Plus 2C nog steeds gegarandeerd blijft.
 • Duurzame satijnen look
 • Milieuvriendelijk: 0% VOC en Toy Safety
 • Krasbestendig resultaat
 • Geen overlappingen
Lees meer
Volume
 • Gratis bezorging vanaf €50
 • Voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
 • Betaal veilig met Bancontact, creditcard of Paypal

Snel hulp of professioneel advies nodig?

Onze experts staan op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur voor je klaar.
Ze helpen je graag via E-Mail, Telefoon of Chat.

Snel hulp of professioneel advies nodig?

Onze experts staan op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur voor je klaar.
Ze helpen je graag via E-Mail, Telefoon of Chat.

Instructies

› Voorbereiding

Gebruik SheenPlus steeds in combinatie met Oil Plus 2C.

Bij een nog onbehandeld oppervlak:

Behandel het oppervlak eerst met Oil Plus 2C. Raadpleeg hiervoor de technische fiche van de olie. Na een droogtijd van minimaal 24 uur kan de SheenPlus geplaatst worden.

Bij een oppervlak dat reeds eerder met Oil Plus 2C behandeld werd en waarvan de kleur nog intact is:

Het volstaat om het oppervlak grondig te reinigen met water en All Natural Wood Cleaner of Deep Cleaner. Spoel goed na met water zodat alle zeepresten verwijderd zijn. Eens het oppervlak helemaal droog is, kan SheenPlus geplaatst worden.

Bij een oppervlak dat reeds eerder met Oil Plus 2C behandeld werd en waarvan ook de kleur hersteld moet worden:

Renoveer het oppervlak eerst met Oil Plus 2C, in de kleur waarmee het oppervlak oorspronkelijk behandeld werd. Raadpleeg hiervoor de technische fiche van de olie. Na een droogtijd van 24 uur kan de SheenPlus geplaatst worden.

 

› Gebruiksaanwijzing

Op meubels en tafels

STAP 1. Laat de Oil Plus 2C minstens 24 uur drogen.

STAP 2. Meng zorgvuldig de twee SheenPlus componenten (1 à 2 minuten) in een verhouding van ca. 3 eenheden A op 1 eenheid B.

STAP 3. Breng een kleine hoeveelheid SheenPlus aan met een kwast, spons... en verdeel verder met een rode Scrubby Pad. Ga binnen de 15 minuten nog eens over dezelfde oppervlakte met de rode Scrubby Pad zonder extra product toe te voegen. 

STAP 4. Wrijf na met een witte Scrubby Pad.

STAP 5. Verwijder eventuele strepen en/of onregelmatigheden in het oppervlak met een pluisvrije doek.

STAP 6. Veeg onmiddellijk na het afvegen met de doek nog een keer over het geoliede oppervlak met dezelfde witte pad die in STAP 4 werd gebruikt (zorg ervoor dat je de geoliede kant van de pad gebruikt voor deze laatste stap). Ga met een cirkelvormige beweging over het oppervlak en eindig door het oppervlak te vegen in de lengterichting van de planken om het aanbrengen van SheenPlus te voltooien.

STAP 7. Laat minstens 24 uur drogen voor je het oppervlak in gebruik neemt. Voor een effectieve droging en uitharding is het belangrijk om de juiste ventilatie en temperatuur te handhaven. Volledige doorharding vindt plaats na 7 dagen.

 

Op vloeren

STAP 1. Laat de Oil Plus 2C minstens 24 uur drogen.

STAP 2. Meng zorgvuldig de twee SheenPlus componenten (1 à 2 minuten) in een verhouding van ca. 3 eenheden A op 1 eenheid B.

STAP 3. Breng een kleine hoeveelheid SheenPlus aan met een boenmachine met rode Rubio Monocoat pad. Verdeel het product zodat er geen onregelmatigheden meer te zien zijn in de behandelde zone. Behandel bij voorkeur zones van 2 tot 4 m² (zones die niet te breed zijn). Zorg dat je de zone gemakkelijk met de boenmachine kan behandelen zonder dat je in nat product stapt. 

 • Tip: Laat de indeling van de te behandelen ruimte het niet toe om te werken zonder in het nog natte product te staan, gebruik dan een (gehalveerde) witte pad om op te staan tijdens de applicatie. 

STAP 4. Werk deze zone binnen de 15 minuten af met een witte Rubio Monocoat pad totdat het oppervlak volledig egaal en drooggewreven is.

STAP 5. Herhaal deze behandelingen over het volledige oppervlak in zones die binnen de 15 minuten kunnen worden behandeld.

STAP 6. Laat minstens 24 uur drogen voordat je voorzichtig over het oppervlak loopt. Voor een effectieve droging en uitharding is het belangrijk om de juiste ventilatie en temperatuur te handhaven. Volledige doorharding vindt plaats na 7 dagen.

 

› Renovatie/onderhoud

Wanneer het product te veel slijtage (loopzone) begint te vertonen, kan je dit eenvoudig oplossen door een nieuwe laag aan te brengen. Zorg er eerst voor dat je stof en vuil verwijdert voordat je een onderhoudslaag aanbrengt. Raadpleeg de stappen op pagina 2-3 voor de juiste reinigings- en applicatie-instructies.

Wanneer er ook lokaal kleurherstel nodig is, voer dan eerst een reparatie/renovatie uit met de originele Oil Plus 2C kleur (deel A & B moeten worden gebruikt voor het kleurherstel). Laat vervolgens minstens 24 uur drogen. Breng vervolgens SheenPlus lokaal aan op de gerestaureerde plek en laat 24 uur drogen. Breng daarna SheenPlus aan op het hele oppervlak.

Tips & tricks
 • Voor een optimaal resultaat is het verplicht de component B van de SheenPlus in de correcte verhouding toe te voegen aan de SheenPlus component A.
 • Het is heel belangrijk de minimale droogtijd van 24 uur te respecteren tussen het aanbrengen van de Oil Plus 2C en de SheenPlus. Laat de Oil Plus 2C volledig drogen om te voorkomen dat de kleur wegtrekt bij het aanbrengen van SheenPlus. Als de kleur te veel afneemt, geef de Oil Plus 2C dan meer tijd om te drogen voordat je de SheenPlus aanbrengt.
 • SheenPlus dient bij on-site applicaties steeds met een boenmachine aangebracht te worden en kan in géén geval met een standaard lakrol aangebracht worden.
 • Tijdens de eerste week na plaatsing van de SheenPlus mag enkel droog gereinigd worden. Daarna kan vochtig gereinigd worden met de Surface Care, Universal Soap, All Natural Wood Cleaner (Spray) of een met water bevochtigde dweil. We raden aan om niet vaker dan één keer per week schoon te maken met een microvezeldoek of vochtige doek.
 • Breng niet teveel product aan om te vermijden dat het oppervlak kleverig wordt.
 • Gezien de hogere viscositeit raden wij aan om steeds een rode pad te gebruiken voor het aanbrengen en verdelen van SheenPlus in plaats van een beige.
Verbruik
Verpakking Indicatief verbruik
130 ml 16,25 m²
390 ml 48,75 m²
1,3 L 162,5 m²
Remarks
 • Het product mag IN GEEN ENKEL GEVAL worden verdund, tenzij aangegeven in de instructies.
 • Doeken en andere applicatietools die doordrongen zijn met olie kunnen spontaan ontbranden. Dompel ze daarom onder in water en laat ze even liggen alvorens weg te gooien.

SheenPlus is een houtafwerking met 0% VOC die een duurzame satijnen look geeft aan houten oppervlakken die behandeld zijn met Oil Plus 2C. Dit product kan worden aangebracht op alle houten oppervlakken binnenshuis, inclusief meubels, werkbladen, tafels, trappen, muren, vloeren, enz. die zijn behandeld met Oil Plus 2C. De combinatie van de olie (A) en de accelerator (B) zorgt voor een snelle uithardingstijd, wat leidt tot een uitstekende bescherming. Bovendien is het oplosmiddel- en watervrij.

SheenPlus
 • Basis: mengeling van natuurlijke oliën
 • Consistentie: vloeibaar
 • Vlampunt cc (astm d93): > 60° C
 • Densiteit: ± 1,05 kg/L
 • VOC-gehalte: 0 g/L

 

DROOGTIJD 24 - 36u
UITHARDINGSTIJD 7 dagen
TOEPASSINGSINFORMATIE Alle verticale en horizontale oppervlakken (bijv. vloeren, tafelbladen, meubels, badkamers, keukens, trappen enz.).
VERBRUIK 1L = ± 125 m² *
WERKTEMPERATUUR 15 - 25 °C
VOCHTIGHEIDSTOEPASSINGSBEREIK 35 - 60%
HOUTVOCHTIGHEID 8% - 12%
STOCKAGE Min. + 5°C, max + 30°C
Het product kan gedurende 36 maanden worden opgeslagen in een droge omgeving en in de oorspronkelijke verpakking.
REINIGING Op zijn vroegst na 2 dagen: enkel droog onderhoud
Op zijn vroegst na 7 dagen: reinigen met water en All Natural Wood Cleaner (Spray)
VOORDELEN Verbeterde satijnen glans over Oil Plus 2C
HOUDBAARHEID SheenPlus mag maximaal 4-6 uur gebruikt worden na het mengen van de A- & B-component

* Deze verbruiken zijn louter indicatief. Resultaten zijn afhankelijk van de houtsoort en de voorbereidingsmethode. Het is steeds aangeraden een staal te zetten om het exacte verbruik te bepalen.

Datasheets

 • Langdurige satin finish
 • Geen overlappingen
 • Laag verbruik
 • Krasvast resultaat
 • Op basis van natuurlijke ingrediënten, 0% VOC
 • Aan te brengen met de hand of met een boenmachine met pad
 • 100% vaste stof
 • Certificaat Toy Safety EN 71-3 behaald
Customer Questions
Hoe krijg ik meer glans op mijn hout behandeld met Oil Plus 2C?

SheenPlus kan bovenop Oil Plus 2C worden aangebracht (na minimaal 24 uur) om de glansgraad te verhogen. Let op: je kan SheenPlus niet op onbewerkt hout aanbrengen.