Project of the Month februari

Het museum dat Rubio Monocoat ‘schreeuwt’

Met 400.000 werken in de collectie heeft het Nationaal Museum in Oslo de grootste verzameling kunst, architectuur en design van Noorwegen. Niet alleen wereldberoemde schilderijen zoals "De Schreeuw" van Edvard Munch zijn het bewonderen waard in het museum. Ook de met Rubio Monocoat behandelde vloeren zijn immers de moeite om te bewonderen!

13.000 m² houten vloeren

Het Nationaal Museum werd in 2003 opgericht in Oslo en opende in 2022 een nieuw gebouw. Dit fenomenale nieuwe gebouw ligt vlak bij de haven en grenst aan het Nobel Vredescentrum. Wat nog indrukwekkender is: het museum is zelfs groter dan het Rijksmuseum in Amsterdam en het Guggenheim in Bilbao. Onder de wereldberoemde kunst toont het museum bovendien het schilderij "De Schreeuw" van Edvard Munch.

Als je dit allemaal weet, is het dan ook een enorme eer om de houten vloeren in het museum te mogen beschermen. De Oil Plus 2C van Rubio Monocoat werd gebruikt om de wel 13.000 m² vloeren te behandelen. Het grootste deel van de vloer kreeg de kleur Natural (9.000 m²), en zo’n 4.000 m² werd beschermd met de kleur Pure. Het reinigen gebeurt met Universal Soap.

Tip van de maand: grote vloeren behandelen

De vloeren in het museum zijn ruime expositiezalen. Bij de behandeling van grote oppervlakken als deze werk je het best in zones van 5 - 10 m². Zorg ervoor dat je eerst de randen behandelt. Zulke grote vloeren vereisen daarnaast ook meerdere verpakkingen Oil Plus 2C. Let erop dat je de verschillende potten mengt en goed roert, zodat je overal een gelijkmatig resultaat krijgt.

Copyrights: Exterieur dronefoto van het museum en het Nobel Vredescentrum (wit gebouw) © Iwan Baan

Project name: National Museum Oslo

Location: Oslo, Norway

Product: Oil Plus 2C, Universal Soap

Colour: Natural - Pure

Wood type: Oak

Floor supplier: Hørning Parket AS, Denmark & Parkettgruppen AS, Norway

Cleaning and maintenance company: Iss Facility Services

Property owner: Statsbygg

Photographer: Drone photo © Iwan Baan