Project of the Month januari

Canadian Bay: een architecturale parel aan zee

Van België tot Australië, Rubio Monocoat is overal. Het pittoreske Canadian Bay in het Australische Mount Eliza is een prachtige plek om te wonen. Wat het wonen daar nog mooier maakt, is een sterke bescherming van je hout met Rubio Monocoat oliën.

Uitzicht op de kust met een sterke Rubio Monocoat bescherming

Het indrukwekkende buitenontwerp van deze prachtige villa aan zee springt onmiddellijk in het oog, terwijl het net tegelijkertijd zeer goed opgaat in het landschap. Om het geweldige uitzicht op de kust in de villa te integreren, werd er gewerkt met veel ramen en verschillende terrassen. Dit maakt het huis ideaal om volop van het buitenleven te genieten.

Om zowel binnen als buiten in verbinding te blijven met het buitenleven werd de natuurlijke toets in het huis geïntegreerd door veel hout te gebruiken. Franse eik werd gebruikt voor het interieur en Blackbutt hout en Charred Cypress voor de buitenkant. Om het hout goed te beschermen, werd gekozen voor de Rubio Monocoat oliën. Ze gebruikten Oil Plus 2C voor het binnenhout, waarbij de kleur Ash Grey perfect past bij het interieurontwerp. Voor buiten kozen ze voor de Hybrid Wood Protector in de kleuren Natural en Black.

Tip van de maand: gebruik de juiste kleur voor buitenoppervlakken

Wil je voorkomen dat buitenhout vergrijst, dan is het belangrijk om een gepigmenteerde kleur te kiezen. Het zijn immers de pigmenten in de olie die voor de uv-bescherming zorgen. Daarom is het niet altijd aan te raden om "Pure" te kiezen. In plaats daarvan kan je een kleur kiezen dat heel gelijkaardig of zelfs donkerder is dan de oorspronkelijke kleur van het hout dat je wil behandelen.

Project name: Canadian Bay Cabin Mount Eliza

Location: Victoria, Australia

Product: Oil Plus 2C (interior) & Hybrid Wood Protector (exterior)

Colour: Ash Grey (interior) & Natural and Black (exterior)

Wood type: French Oak (interior) & Blackbutt Wood and Charred Cypress (exterior)

Architect: Wolveridge Architects

Builder: Pope Constructions

Photographer: © Derek Swalwell

Sent in by: Rubio Monocoat Australia