Op de rooster gelegd: onze houtbescherming bij een zomerse barbecue

Op de rooster gelegd: onze houtbescherming bij een zomerse barbecue

Onze Hybrid Wood Protector wordt bij Caspero Design letterlijk op de rooster gelegd. Of ernaast dan toch. Hun teppanyaki bars worden gemaakt met Afzelia tropisch hardhout dat beschermd wordt met Hybrid Wood Protector. Of ze de test doorstaan? Zeker en vast!

Teppanyaki bars en tafels

Caspero Design is gespecialiseerd in las- en maatwerk. Daarnaast produceren ze ook allerlei handgemaakte tuintafels en barbecues. Daarvoor gebruiken ze een combinatie van staal en hout. Om hun product vervolgens goed te beschermen behandelen ze het Afzelia tropisch hardhout met onze ecologische buitenolie Hybrid Wood Protector. Voor een zo mooi mogelijk eindresultaat kiezen ze om de kleuren Look Ipé, Teak en Pure te gebruiken.

 

Tip van de maand: zo bescherm je tropisch hardhout

Zowel bij de voorbereiding, bescherming en het onderhoud kan je extra stappen ondernemen zodat Afzelia hout langer en beter beschermd wordt. Zo bereid je tropisch hardhout best steeds voor met Exterior Wood Cleaner. Vette houtsoorten bevatten immers veel inhoudsstoffen die kunnen uitbloeden. Om dit te vermijden is een voorbereiding met onze buitenreiniger ideaal.

Daarnaast is het ook een goede zet om 10% B-Component toe te voegen aan de Hybrid Wood Protector olie. Dit zal de droogtijd verbeteren, want door de vele inhoudsstoffen in deze houtsoort zou het droogproces anders vertragen. Tot slot is het belangrijk om je tuinmeubels regelmatig te reinigen en voeden met onze Exterior Soap Ecospray.

 

Project name: Teppanyaki Bars by Caspero Design

Location: Oostkamp, Belgium

Product: Hybrid Wood Protector

Colour: Look Ipé, Teak & Pure

Wood Type: Afzelia tropical hardwood