Maart 2022

Een natuurlijke houtlook in de showroom van Pan Parket

De showroom van Pan Parket is er eentje die uitnodigt dankzij de lounge bar, biljarttafel en geslaagde inrichting. Uiteraard heeft de natuurlijke houtlook met Rubio Monocoat producten er ook iets mee te maken. Om het hout zo natuurlijk mogelijk te houden, werd er gekozen voor de kleuren White 5% en Pure van het product Oil Plus 2C.

De showroom

Het Kroatische bedrijf Pan Parket wilde een nieuwe, indrukwekkende showroom waar kwaliteit centraal staat. De showroom bevat handgemaakte meubels van Slavonisch eikenhout en in de gezellige lounge bar kunnen klanten ontspannen na het werk en uiteraard genieten van de leuke omgeving. Aangezien Pan Parket kwaliteit wil uitstralen en zijn, kozen ze voor ons kwaliteitsmerk om het hout te beschermen. Dankzij de geslaagde tienjarige samenwerking met Rubio Monocoat hadden ze bij Pan Parket geen verdere overtuiging meer nodig en werd het hout beschermd met Oil Plus 2C.

Tip van de maand: welke kleur Oil Plus 2C geeft een natuurlijk resultaat op hout?

Het juiste kleur kiezen voor je houtbescherming kan een moeilijk proces zijn. Enkele populaire kleuren van de Oil Plus 2C zijn Pure, White 5% en Natural. Het is echter niet zo dat alle drie de kleuren je hout even natuurlijk houden. De kleur Pure bevat geen pigment, maar is daarom nog niet doorzichtig. De olie is immers gemaakt van lijnzaad en bevat dus ook een natuurlijke kleur die het hout zal verrijken/verdonkeren.

Wil je dit verrijkend effect vermijden en dichter bij de natuurlijke kleur van het hout blijven? Dan zal een kleur met pigment dichter bij het gewenste resultaat komen. De kleur Natural bevat een romig witachtig/gelig pigment dat de natuurlijke verdonkering tegengaat bij witte eik. Ook de kleur White 5% zal een natuurlijker resultaat weergeven.

Let wel op bij andere houtsoorten. Niet elke kleur zal hetzelfde resultaat weergeven bij elke houtsoort. Zo gebruik je bij rode eik beter de Precolor Easy Mint White om de roze/rode tonen te neutraliseren in combinatie met de Oil Plus 2C White 5%. Omdat walnoot op zich al een donkere houtsoort is, zal de kleur Pure hier juist wél het gewenste resultaat geven. Je krijgt hier een lichte verdonkering, maar dit is vaak een gewenst effect.


Project name: Pan Parket showroom
Location: Orahovica, Croatia
Product: Oil Plus 2C
Colour: White 5% & Pure
Wood Type: Oak
Contractor: Maršić d.o.o.
Sent in by: Rubio Monocoat Adriatic – Tin Panduric