Project of the Month maart

3 vliegtuigstoelen van Singapore Airlines geüpcycled met Rubio Monocoat

Upcyclen of opwaarderen: het is stijlvol, ecologisch en geeft unieke resultaten. Een trend waar wij natuurlijk fan van zijn! Roger & Sons denkt er duidelijk net hetzelfde over, want zij gingen een unieke samenwerking aan met Singapore Airlines. Ze hebben originele 3-zitters en keukentrolleys van de luchtvaartmaatschappij opgewaardeerd en beschermd met Oil Plus 2C.

Buiten gebruik & hergebruikt

Dat sommige Airbus A380-vliegtuigen buiten dienst zijn gesteld, betekent nog niet het einde van hun verhaal. Zes 3-zitters en een paar keukentrolleys werden door Roger & Sons hergebruikt in een uniek project. In een exclusieve samenwerking met Singapore Airlines hebben zij de meubels opgewaardeerd met hergebruikt lokaal hout van The Local Tree Project. Dit project recupereert achtergelaten boomstammen die in Singapore worden gekapt, waardoor dit meteen een dubbel gerecycleerd project is!

De Oil Plus 2C van Rubio Monocoat werd gebruikt om de meubelen te beschermen, zodat het de tand des tijds kan doorstaan en een lang tweede leven kan leiden.

Tip van de maand: hoe je je houten project kan upcyclen

Heb je zelf een upcyclingproject dat je wil behandelen met onze Rubio Monocoat-olie? Dan is het belangrijk om het hout op te schuren, zodat de houtvezels zich moleculair kunnen binden met de olie.

De eerste stap in dit proces is nagaan of je het hout wel genoeg kan schuren. Is de houtlaag dik genoeg om geschuurd te worden? Is het bijvoorbeeld massief hout of heb je te maken met fineer? In het laatste geval is het niet altijd mogelijk om goed genoeg te schuren en loop je het risico dat je te veel schuurt.

Is het hout geschikt om te schuren? Dan kan je het makkelijkst schuren door te beginnen met een grovere schuurkorrel, bijvoorbeeld 40 tot 60. Zo kun je efficiënt het grootste deel van de vorige behandelingen wegschuren. Als je ziet dat je genoeg hebt weggeschuurd, kan je overschakelen naar hogere korrels. Met elke hogere korrel kan je de eerder gemaakte krassen wegschuren. Met korrel 80 krijg je al een mooi resultaat, maar de beste korrel om mee te eindigen is 100 tot 120.

Project name: The Upcycling Project

Location: Singapore

Product: Oil Plus 2C

Colour: Pure

Wood type: Local African Mahogany (Khaya)

Many thanks to: Roger & Sons, Singapore Airlines (SIA)

Copyright: Roger & Sons