Een evenement vieren in (Rubio Monocoat) stijl

Een evenement vieren in (Rubio Monocoat) stijl

Een stijlvolle evenementenlocatie? Dat is Felix Oostende. Niet alleen het historisch aspect van het pand en de geslaagde inrichting maken de locatie gezellig, de afwerking met Rubio Moncoat maakt het decor helemaal af!

Van huwelijkszaal tot filmlocatie

Na het James Ensorhuis is er opnieuw een locatie bijgekomen in Oostende met een laagje Rubio Monocoat. De stad heeft er met de evenementenlocatie Felix Oostende een pareltje bij. Het pand zelf bestaat al meer dan 130 jaar en werd volledig gerenoveerd met respect voor het historisch karakter. Sinds de opening in 2020 deed het pand al dienst als pop-upwinkel en -bistro, huwelijkszaal, filmlocatie, vergaderruimte, teambuildings, … Al de bezoekers van deze evenementen kunnen rekenen op een gezellige locatie, en dat werd mede mogelijk gemaakt door ons!

Kwalitatieve afwerking met Rubio Monocoat

Het binnenschrijnwerk werd onder handen genomen door Sergeant OAK. Deze naam is een oude bekende bij Rubio Monocoat, want Sergeant OAK hielp ook mee om onze eigen showroom in te richten! De bar van eikfineer werd afgewerkt met Oil Plus 2C in de kleur White 5%. In de voor en na foto’s kan je het mooie resultaat bewonderen. Voor de trap en wanden werd dan weer een extra intense kleur gekozen door de Precolor Easy Intense Black te combineren met onze Oil Plus 2C Black.

Bar voor & na

Tip van de maand: zo bescherm je hout tegen vloeistoffen

Bij een evenementenlocatie als deze is een bar natuurlijk essentieel. Het spreekt van zich dat deze toog met heel wat vloeistoffen in contact komt. Oil Plus 2C biedt op zich al voldoende bescherming tegen deze vloeistoffen, maar toch hebben we enkele extra hulpmiddelen om vlekken van water, frisdranken, alcohol, ... te vermijden.

Een eerste aanrader is onze voorbereider Tannin Primer. Bij tanninerijke houtsoorten zoals eik of kastanje adviseren we om in plaats van onze Cleaner de Tannin Primer te gebruiken om het hout voor te bereiden. Zo vermijd je de zwarte tannine- of looizuurvlekken die typisch voorkomen bij hout dat met veel water in contact komt.

Bij openbare ruimtes met een intensief gebruik raden we daarnaast ook aan om onze Universal Maintenance Oil te gebruiken. Net omdat deze bar zo veel gebruikt wordt, zal de extra vloeistofresistentie die dit product met zich meebrengt zeker welkom zijn.

Project name: Felix Oostende (event location)

Location: Ostend, Belgium

Product: Precolor Easy & Oil Plus 2C

Colour: Intense Black & Black – White 5%

Wood Type: Oak veneer (bar) – Birch Plywood (walls and stairs)

Contractor: Sergeant OAK (carpentry) & Studio Mowk (design)

Photographer & copyright: Nick Decombel Photography