Project of the Month oktober

Tot rust komen? Dat doe je op Island Rest!

Je buitenhout krijgt veel te verduren. Een kwalitatieve bescherming is dus essentieel. Natuurlijk moet de bescherming ook mooi zijn, zeker bij zo’n prachtig project als Island Rest. Missie geslaagd met de Hybrid Wood Protector, vinden wij!

Vakantiebestemming

Island Rest is gelegen op het Britse Isle of Wight. Dit eiland staat dankzij het mildere klimaat gekend als een vakantiebestemming. Ondanks de gunstige weersomstandigheden is het belangrijk om je hout ook hier goed te beschermen. Naaldhout zoals Douglas of lariks worden dan wel vaak gebruikt voor buiten, de juiste bescherming zorgt ervoor dat je hout veel langer meegaat.

De eigenaars van het vakantiehuis Island Rest wilden een oase waar ze tot rust kunnen komen met hun familie. Ze gingen dan ook specifiek op zoek naar een houtbescherming die niet veel onderhoud vraagt. Het laatste wat ze wilden is immers op vakantie vertrekken en meteen alles moeten onderhouden. Hun keuze viel dan ook op de onderhoudsvriendelijke Hybrid Wood Protector van Rubio Monocat.

Tip van de maand: tips voor een eenvoudig onderhoud

Breng je onze houtolie aan op een verticaal oppervlak? Dan is het best om het hout na een jaar te onderhouden met Exterior Wood Cleaner en een nieuwe laag Hybrid Wood Protector. Daarna kan je 3 tot 5 jaar verder tot je volgende onderhoudsbeurt. Een tussentijds onderhoud kan natuurlijk nog steeds met de Exterior Soap.

Project name: Island Rest

Location: Isle of Wight, England

Product: Hybrid Wood Protector

Colour: Custom-made (Matt Black)

Wood Type: Larch

Architect: © Ström Architects Ltd.

Photographer: © Hufton & Crow