Project of the Month augsutus

Deze prachtige Rubio Monocoat afwerking raakt een gevoelige snaar

Een unieke gitaar verdient een unieke afwerking

Hout verdient het om goed beschermd te worden, zeker als het om een prachtig muziekinstrument gaat. Deze schitterende gitaar uit Canada kreeg een beschermlaag Oil Plus 2C zodat er nog jarenlang op gespeeld kan worden.

Een creatieve mix

Muzikanten zijn creatievelingen. Een gitaar mag dus zeker ook artistiek gemaakt zijn. Deze gitaar van Meinzinger Guitars kreeg alvast een creatieve toets dankzij de verschillende houtsoorten die gebruikt werden. Voor het ontwerp van de gitaar integreerde Darryl Meinzinger de houtsoorten madrona wortelhout, sapeli, zwarte walnoot, donkere geroosterde esdoorn, macassar ebbenhout, wengé en purperhart. Deze originele mix verdient dan ook de beste bescherming en daar helpt Rubio Monocoat graag bij. Met de Oil Plus 2C Pure krijgt de gitaar een langdurige bescherming en de extra glans werd verkregen dankzij de Universal Maintenance Oil Pure.

Tip van de maand: houd het simpel

Heb jij ook een vrij complex houtproject waarbij je veel verschillende houtsoorten gebruikt? Dan is het handig om te weten dat onze houtolie voor binnen geschikt is voor zowat alle houtsoorten. Je kan je volledige project dus gemakkelijk in één keer beschermen met Oil Plus 2C. Qua kleur raden we de Pure aan, net zoals Darryl hier toepaste. Deze kleur uit ons gamma leunt immers het dichtst aan bij een transparante bescherming. Zo kan je ten volle genieten van de natuurlijke look van de houtschakeringen en krijg je een zo uniform mogelijke beschermingslaag.

Project name: Madrone Burl Guitar

Location: Ontario, Canada

Product: Oil Plus 2C, Universal Maintenance Oil

Colour: Pure, Pure

Wood Type: Madrone Burl, Sapele, Black Walnut, Dark Roasted Maple, Macassar Ebony, Wenge en Purpleheart

Contractor: Darryl Meinzinger

Sent in by: Natalie Dove (Rubio Monocoat USA)