Houtolie voor acacia

De houtsoort acacia staat bekend onder heel wat namen. Zo hoor je vaak ook praten over robinia, witte acacia of valse acacia. De naamvariant acacia is te danken aan de scherpe doornen op de takken. Acacia verwijst immers naar het Griekse woord voor doorn. Robinia verwijst dan weer naar de eerste acaciaboom in Parijs. Die werd door Jean Robin geplant in de tuin van het Louvre ten tijde van koning Hendrik IV van Frankrijk.

De boomsoort is afkomstig van Noord-Amerika. Tegenwoordig zijn er ook plantages te vinden in Hongarije, Polen en Slowakije. Zo maakt acacia een vijfde uit van de Hongaarse bosbouw. De houtsoort is enorm populair en is dan ook een van de meest aangeplante loofhoutsoorten ter wereld. Acacia is dan ook zowat de duurzaamste houtsoort die in ons klimaat kan groeien.

Wil je zelf acaciahout bewerken, let dan goed op. De bestanddelen van de boom zijn immers gifitg, met uitzondering van de bloemen. Bewerk je het hout zonder op te letten, dan kan het stof dat vrijkomt leiden tot misselijkheid, hoofdpijn en braakneigingen.

Acaciahout is enorm duurzaam. Met duurzaamheidsklasse 1 ben je zeker dat het hout erg bestand is tegen insecten en rotting. Natuurlijk wordt dit nog versterkt bij een beschermingslaag met olie. Het robiniahout wordt dan ook vaak gebruikt bij wijnranken, ladders, meubels, ...

De acacia is een houtsoort die snel groeit. Op een jaar tijd kan de boom wel een meter hoger worden en een centimeter dikker, afhankelijk van de ondergrond. Acaciahout is bruin tot geel met een groene schijn.

Houtolie voor binnenshuis – Ontdek de Oil Plus 2C

De Oil Plus 2C is de houtolie voor alle projecten binnen. Deze houtolie is ideaal voor tafels, trappen, parket en andere houtobjecten.

De Oil Plus 2C is geschikt voor elke houtsoort. Vaak voorkomende houtsoorten voor binnen zijn eik, esdoorn, essen, kersenhout, walnoot, beuk, den, spar en vurenhout. Afhankelijk van de gekozen houtsoort zal het kleur natuurlijk wat verschillen.

De Oil Plus 2C heeft 40 verschillende kleuren, waarbij de Pure de meest transparante olie is.

De Oil Plus 2C houtolie is uniek omdat hij kleurt en beschermt in 1 enkele laag! Daarnaast is de houtolie enorm milieuvriendelijk met 0% VOC en een zeer laag verbruik.

In vergelijking met andere houtolies, is de Oil Plus 2C zeer gebruiksvriendelijk en is het Food Contact Compliant. Afhankelijk van de omstandigheden beschermt de houtolie tussen de 3 à 5 jaar.

Houtolie voor buitenshuis – Ontdek de Hybrid Wood Protector

De Hybrid Wood Protector is de houtolie voor al je buitenprojecten. De houtolie kan gebruikt worden voor houten tuinhuizen, terrassen, tuinmeubels, carports & hekken.

Ook hier is de houtolie geschikt voor alle houtsoorten. Houtsoorten die vaak gebruikt worden met de Hybrid Wood Protector zijn: Douglashout, bankirai, teakhout, larikshout, den, vurenhout, spar & acaciahout.

De Hybrid Wood Protector heeft 20 verschillende kleuren, waarbij de ‘Pure’ de niet gepigmenteerde kleur is.

De houtolie beschermt en kleurt in 1 enkele laag, bevat 0% VOC en is zeer gebruiksvriendelijk. De ecologische olie is gebaseerd op lijnzaad en heeft een laag verbruik (afhankelijk van het hout en de omstandigheden).