Houtolie voor beuk

Beuk is een houtsoort die oorspronkelijk vooral in Europa voorkwam. Tegenwoordig vind je beukenbomen ook vaak in westelijk Azië en bij uitbreiding overal waar je een gematigde klimaatzone hebt. De kleur van beuk gaat van witachtig tot lichtbruin.

Beuk wordt vaak gebruikt voor binnentoepassingen. Het is een sterke en harde houtsoort die bovendien niet veel splinters geeft. Ideaal dus voor speelgoed, meubilair en parket. Ook bij trappen vind je het vaak terug. De houtsoort is niet aan te raden voor buiten of bij natte ruimtes. In dergelijke omstandigheden zou de beuk immers snel zwart verkleuren.

Beukenhout is een geliefd materiaal omdat het gemakkelijk bewerkbaar is. Behandel je het met een olie, let er dan wel op dat je geen vlekkerig resultaat krijgt. Dit kan je vermijden door de kleurkeuze en de juiste voorbereiding. Zo breng je beter geen te donkere kleuren aan op beukenhout, maar kies je in plaats daarvan voor lichtere kleuren. Daarnaast helpt een voorbereiding zoals onze WoodPrep zodat het beukenhout gelijkmatiger olie opneemt en dus een egaler resultaat oplevert.

Houtolie voor binnenshuis – Ontdek de Oil Plus 2C

De Oil Plus 2C is de houtolie voor alle projecten binnen. Deze houtolie is ideaal voor tafels, trappen, parket en andere houtobjecten.

De Oil Plus 2C is geschikt voor elke houtsoort. Vaak voorkomende houtsoorten voor binnen zijn eik, esdoorn, essen, kersenhout, walnoot, beuk, den, spar en vurenhout. Afhankelijk van de gekozen houtsoort zal het kleur natuurlijk wat verschillen.

De Oil Plus 2C heeft 40 verschillende kleuren, waarbij de Pure de meest transparante olie is.

De Oil Plus 2C houtolie is uniek omdat hij kleurt en beschermt in 1 enkele laag! Daarnaast is de houtolie enorm milieuvriendelijk met 0% VOC en een zeer laag verbruik.

In vergelijking met andere houtolies, is de Oil Plus 2C zeer gebruiksvriendelijk en is het Food Contact Compliant. Afhankelijk van de omstandigheden beschermt de houtolie tussen de 3 à 5 jaar.

Houtolie voor buitenshuis – Ontdek de Hybrid Wood Protector

De Hybrid Wood Protector is de houtolie voor al je buitenprojecten. De houtolie kan gebruikt worden voor houten tuinhuizen, terrassen, tuinmeubels, carports & hekken.

Ook hier is de houtolie geschikt voor alle houtsoorten. Houtsoorten die vaak gebruikt worden met de Hybrid Wood Protector zijn: Douglashout, bankirai, teakhout, larikshout, den, vurenhout, spar & acaciahout.

De Hybrid Wood Protector heeft 20 verschillende kleuren, waarbij de ‘Pure’ de niet gepigmenteerde kleur is.

De houtolie beschermt en kleurt in 1 enkele laag, bevat 0% VOC en is zeer gebruiksvriendelijk. De ecologische olie is gebaseerd op lijnzaad en heeft een laag verbruik (afhankelijk van het hout en de omstandigheden).