Eikenhout olie

Eik is een veelgebruikte houtsoort. Eikenhout is algemeen gezien een zeer sterke en harde houtsoort. Dit zijn de toepassingen waarbij eik vaak gebruikt wordt:

  • Meubels
  • Deuren
  • Parket
  • Trappen
  • Kozijnen
Eikenhout planken

Je hebt ook verschillende soorten eik: zo heb je de Amerikaanse witte en rode eik, Europese eik, (traditionele) Franse eik en Chinese eik. Houtsoorten die het dichtst aanleunen bij eik zijn essen en iepen (hout).

Eikenhout is zeer duurzaam. Helaas ligt de prijs door de schaarste van eik vaak hoger dan bij andere houtsoorten. Het is daarom belangrijk om je hout goed te beschermen.

Houtolie voor binnenshuis – Ontdek de Oil Plus 2C

De Oil Plus 2C is de houtolie voor alle projecten binnen. Deze houtolie is ideaal voor tafels, trappen, parket en andere houtobjecten.

De Oil Plus 2C is geschikt voor elke houtsoort. Vaak voorkomende houtsoorten voor binnen zijn eik, esdoorn, essen, kersenhout, walnoot, beuk, den, spar en vurenhout. Afhankelijk van de gekozen houtsoort zal het kleur natuurlijk wat verschillen.

De Oil Plus 2C heeft 40 verschillende kleuren, waarbij de Pure de meest transparante olie is.

De Oil Plus 2C houtolie is uniek omdat hij kleurt en beschermt in 1 enkele laag! Daarnaast is de houtolie enorm milieuvriendelijk met 0% VOC en een zeer laag verbruik.

In vergelijking met andere houtolies, is de Oil Plus 2C zeer gebruiksvriendelijk en is het Food Contact Compliant. Afhankelijk van de omstandigheden beschermt de houtolie tussen de 3 à 5 jaar, maar deze beschermingsperiode kan je aanzienlijk verlengen bij een juist onderhoud.

Eikenhout kastenEikenhout tafel - olie

Houtolie voor buitenshuis – Ontdek de Hybrid Wood Protector

De Hybrid Wood Protector is de houtolie voor al je buitenprojecten. De houtolie kan gebruikt worden voor houten tuinhuizen, terrassen, tuinmeubels, carports, hekken & gevelbekledingen.

De Hybrid Wood Protector heeft 20 verschillende kleuren, waarbij de ‘Pure’ de niet gepigmenteerde kleur is.

De houtolie beschermt en kleurt in 1 enkele laag, bevat 0% VOC en is zeer gebruiksvriendelijk. De ecologische olie is gebaseerd op lijnzaad en heeft een laag verbruik (afhankelijk van het hout en de omstandigheden).