Houtolie voor spar

De spar is een type naaldboom die vaak voorkomt in bossen op het noordelijk halfrond (Scandinavië, de Baltische regio, Midden-Europa). Er bestaan heel wat soortnamen van de spar: fijnspar, blauwe spar, sitkaspar, Servische spar, witte spar, ... In principe zou “kerstboom” ook een soortnaam kunnen zijn voor de spar, want het zijn sparrenbomen (en geen dennenbomen) die vaak gebruikt worden voor dit gebruik.

Het hout van de spar kan je omschrijven als sparrenhout, maar staat in de houtsector vooral bekend als vuren of vurenhout. De kleur van vurenhout gaat van bleek tot witachtig geel. De houtsoort zal verkleuren naar geelbruin als het veel licht krijgt. Het is dan ook best om het vuren snel te bewerken met een beschermend product.

Vurenhout is erg populair in België en Nederland. Het is een gemakkelijke houtsoort om te bewerken en is ook vrij goedkoop. Vuren is een veel voorkomende houtsoort in de bouwsector. Daarnaast wordt het gebruikt voor timmerwerk binnenshuis, boekenkasten, ... en vind je het in de meeste doe-het-zelf-winkels.

Een erg specifieke toepassing van vuren is in de muziekwereld. Voor heel wat instrumenten wordt het hout van de spar gebruikt. Zo is het klankbord van gitaren, klankhout voor kasten van luidsprekers, ... vaak gemaakt van vurenhout. Daarbij gebruikt men vooral vurenhout met smalle groeiringen omdat dit kwalitatiever is. Dit soort vurenhout komt uit koudere gebieden, want daar groeien de bomen trager.

Houtolie voor binnenshuis – Ontdek de Oil Plus 2C

De Oil Plus 2C is de houtolie voor alle projecten binnen. Deze houtolie is ideaal voor tafels, trappen, parket en andere houtobjecten.

De Oil Plus 2C is geschikt voor elke houtsoort. Vaak voorkomende houtsoorten voor binnen zijn eik, esdoorn, essen, kersenhout, walnoot, beuk, den, spar en vurenhout. Afhankelijk van de gekozen houtsoort zal het kleur natuurlijk wat verschillen.

De Oil Plus 2C heeft 40 verschillende kleuren, waarbij de Pure de meest transparante olie is.

De Oil Plus 2C houtolie is uniek omdat hij kleurt en beschermt in 1 enkele laag! Daarnaast is de houtolie enorm milieuvriendelijk met 0% VOC en een zeer laag verbruik.

In vergelijking met andere houtolies, is de Oil Plus 2C zeer gebruiksvriendelijk en is het Food Contact Compliant. Afhankelijk van de omstandigheden beschermt de houtolie tussen de 3 à 5 jaar.

Houtolie voor buitenshuis – Ontdek de Hybrid Wood Protector

De Hybrid Wood Protector is de houtolie voor al je buitenprojecten. De houtolie kan gebruikt worden voor houten tuinhuizen, terrassen, tuinmeubels, carports & hekken.

Ook hier is de houtolie geschikt voor alle houtsoorten. Houtsoorten die vaak gebruikt worden met de Hybrid Wood Protector zijn: Douglashout, bankirai, teakhout, larikshout, den, vurenhout, spar & acaciahout.

De Hybrid Wood Protector heeft 20 verschillende kleuren, waarbij de ‘Pure’ de niet gepigmenteerde kleur is.

De houtolie beschermt en kleurt in 1 enkele laag, bevat 0% VOC en is zeer gebruiksvriendelijk. De ecologische olie is gebaseerd op lijnzaad en heeft een laag verbruik (afhankelijk van het hout en de omstandigheden).