Houtolie voor teak

Teak is een houtsoort met heel wat varianten. Oorspronkelijk is de soort namelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië. In de loop der jaren zijn de tropische regio’s ook populair geworden in teakbomen, waardoor er heel wat teaksoorten zijn ontstaan die vernoemd worden naar bepaalde regio’s. Let op: dat neemt niet weg dat er ook heel wat houtsoorten zijn met “teak” in de naam die helemaal geen teaksoorten zijn.

Daarnaast is er op basis van regio ook verschil in duurzaamheid. Op zich is teakhout een zeer duurzame houtsoort, maar er zijn verschillen. Zo is teak uit Myanmar en Indonesië zeer duurzaam en worden teaksoorten uit de tropen vaak geclassificeerd als matig duurzaam, duurzaam of zeer duurzaam.

Teakhout wordt vaak gebruikt voor buitenmeubelen. Daarnaast is het ook ideaal voor werkbladen in laboratoria dankzij de inerte en weinig poreuze eigenschappen van de houtsoort.

Teak heeft een typische goudbruine kleur, maar kan wel snel vergrijzen. Dit kan je vermijden door je hout te behandelen met olie. Door zo’n beschermingslaag is het ook niet nodig om je hout vaak te onderhouden. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt volstaat. Aangezien teak een vettige houtsoort is, ontvet je tot slot best het hout voor de behandeling.

Houtolie voor binnenshuis – Ontdek de Oil Plus 2C

De Oil Plus 2C is de houtolie voor alle projecten binnen. Deze houtolie is ideaal voor tafels, trappen, parket en andere houtobjecten.

De Oil Plus 2C is geschikt voor elke houtsoort. Vaak voorkomende houtsoorten voor binnen zijn eik, esdoorn, essen, kersenhout, walnoot, beuk, den, spar en vurenhout. Afhankelijk van de gekozen houtsoort zal het kleur natuurlijk wat verschillen.

De Oil Plus 2C heeft 40 verschillende kleuren, waarbij de Pure de meest transparante olie is.

De Oil Plus 2C houtolie is uniek omdat hij kleurt en beschermt in 1 enkele laag! Daarnaast is de houtolie enorm milieuvriendelijk met 0% VOC en een zeer laag verbruik.

In vergelijking met andere houtolies, is de Oil Plus 2C zeer gebruiksvriendelijk en is het Food Contact Compliant. Afhankelijk van de omstandigheden beschermt de houtolie tussen de 3 à 5 jaar.

Houtolie voor buitenshuis – Ontdek de Hybrid Wood Protector

De Hybrid Wood Protector is de houtolie voor al je buitenprojecten. De houtolie kan gebruikt worden voor houten tuinhuizen, terrassen, tuinmeubels, carports & hekken.

Ook hier is de houtolie geschikt voor alle houtsoorten. Houtsoorten die vaak gebruikt worden met de Hybrid Wood Protector zijn: Douglashout, bankirai, teakhout, larikshout, den, vurenhout, spar & acaciahout.

De Hybrid Wood Protector heeft 20 verschillende kleuren, waarbij de ‘Pure’ de niet gepigmenteerde kleur is.

De houtolie beschermt en kleurt in 1 enkele laag, bevat 0% VOC en is zeer gebruiksvriendelijk. De ecologische olie is gebaseerd op lijnzaad en heeft een laag verbruik (afhankelijk van het hout en de omstandigheden).