Blog

Fan van hout in je interieur of exterieur, maar zit je nog met vragen? Dan leren wij je graag alle kneepjes van het vak!

Op onze inspiratiepagina leer je alles over hoe je jouw binnen- en buitenhout behandelt en onderhoudt. Van tips over geschikte houtsoorten, de beste behandelingen en hoe zorg dragen voor je hout: je leest het allemaal hier.

 • Een tafelblad in eik behandel je zo
  Een tafelblad in eik behandel je zo

  Koester je jouw eikenhouten tafel als een pronkstuk in je huis? Gun het mooie meubel dan een zo lang mogelijk leven. Eikenhout is wel sterk en hard, maar dat betekent niet dat het geen onderhoud nodig heeft. Op deze pagina geven we je waardevolle tips om je tafel te onderhouden en krijg je advies voor het schuren en oliën van het hout.

  Lees meer »
 • Hout voor je interieur: hoe hou je het lang mooi?
  Hout voor je interieur

  Echt parket, een massief houten eettafel, een houten salon, … Stuk voor stuk blikvangers die heel wat warmte en sfeer toevoegen aan je interieur. Weet je niet goed welk hout te kiezen? En vraag je je af hoe je de natuurlijke uitstraling zo lang mogelijk behoudt? Rubio Monocoat maakt je wegwijs in verschillende houttypes en onderhoudsproducten.

  Lees meer »
 • Watervlekken uit hout verwijderen? Zo doe je het
  watervlekken uit hout verwijderen

  Water kan lelijke vlekken achterlaten op houten vloeren en meubels. Gelukkig bestaan er enkele gemakkelijke trucjes om watervlekken weg te krijgen. Rubio Monocoat maakt je wegwijs in de meest efficiënte schoonmaakmiddelen.

  Lees meer »
 • Lijnzaadolie op hout: een geschikte behandeling?
  Lijnzaadolie op hout

  Niets voegt zoveel warmte en authenticiteit toe aan je interieur als een eiken tafel. Om dat eikenhout mooi en duurzaam te houden, moet je het op tijd en stond behandelen met de juiste producten. Moeilijk is het niet, maar we zetten de belangrijkste aandachtspunten even voor je op een rijtje.

  Lees meer »
 • Douglas hout behandelen doe je zo
  Douglas hout behandelen doe je zo

  Douglas hout is niet meer weg te denken uit onze tuinen. Het is een veelzijdige houtsoort. Je behoudt de originele en warme oranje kleur, je laat het vergrijzen naar een chique zilver of je voorziet het van elke gewenste kleur. Hoe je Douglas duurzamer maakt en de gewenste uitstraling geeft, ontdek je hier.

  Lees meer »
 • Je tuinhuis behandelen met olie, beits of verf
  Tuinhuis oliën

  Je tuinhuis doorstaat de vier seizoenen in weer en wind. Felle zon, regenvlagen, warmte en kou werken in op het hout. Een optimale bescherming en een regelmatig onderhoud zijn dus noodzakelijk om je tuinberging in goede conditie te houden. Gebruik je daarvoor een olie, beits of gewone verf? En heb je al aan waxcrème gedacht?

  Lees meer »
 • Een houten trap oliën? Zo begin je eraan
  Een trap oliën

  Een houten trap brengt warmte in een woning. Het is een element dat intensief gebruikt wordt en daarom op tijd en stond een goede onderhoudsbeurt vraagt. Ook wanneer het om een nieuw exemplaar gaat, doe je er goed aan het hout te behandelen. Welke producten je voor welk type hout gebruikt, dat legt Rubio Monocoat je graag uit.

  Lees meer »
 • Een geoliede houten vloer dweilen? Zo begin je eraan
  vloer dweilen

  Je parket dweilen vergt een doordachte aanpak. Met de juiste onderhoudsproducten, materialen en een aangepast kuisritme fris je je houten vloer moeiteloos op. Ook voor het verwijderen van hardnekkige vlekken kies je het best voor een specifiek reinigingsmiddel. Zo houd je je parketvloer in goede staat en geniet je langer van zijn natuurlijke uitstraling.

  Lees meer »
 • Zo behandel je een eiken tafel
  Eiken tafel behandelen

  Niets voegt zoveel warmte en authenticiteit toe aan je interieur als een eiken tafel. Om dat eikenhout mooi en duurzaam te houden, moet je het op tijd en stond behandelen met de juiste producten. Moeilijk is het niet, maar we zetten de belangrijkste aandachtspunten even voor je op een rijtje.

  Lees meer »
 • Hoe reinig je teak meubelen
  Teak meubelen reinigen

  Teakhouten tuinmeubelen kunnen tegen een stootje. De onderhoudsnood is minimaal, maar toch is je buitenhout gebaat bij een jaarlijkse opfrissingsbeurt. Je wil zo lang mogelijk genieten je houten tuinmeubelen? We lijsten even op hoe je die het beste onderhoudt.

  Lees meer »
 • Hoe verwijder ik zwarte vlekken uit mijn hout?
  Zwarte vlekken op hout

  Je houten vloer of meubel zorgt voor een gezellige toets in je interieur. Niets zo dus irritant als een vlek op je hout. Gelukkig biedt Rubio Monocoat de oplossing voor oppervlakken die reeds behandeld werden met onze oliën. Je zwarte vlek is zo weg dankzij onze tips & tricks!

  Lees meer »