Wat is het verschil tussen WoodCream en Hybrid Wood Protector?

Voor de afwerking van buitenmuren, tuinhuisjes en poorten wordt steeds meer hout gebruikt, vaak in combinatie met andere materialen. Het hout kan op verschillende manieren beschermd worden, afhankelijk van het gewenste resultaat. Zowel de Hybrid Wood Protector als de WoodCream bevatten 0% VOC en zijn dus erg milieuvriendelijk. Toch zijn er enkele verschillen tussen de producten.

Rubio Monocoat heeft al jaren met groot succes Hybrid Wood Protector in het assortiment. Het is een hoogwaardige olie die het onbehandeld buitenhout in één laag beschermt en kleurt. Hybrid Wood Protector is verkrijgbaar in 20 kleuren. Het product is geschikt voor vrijwel elke houtsoort, erg gebruiksvriendelijk en is een technologisch hoogstandje dankzij de unieke moleculaire binding. Overlappingen zijn op deze manier niet van toepassing. Tot slot bevat het product 0% VOC en is het erg milieuvriendelijk. Na applicatie van het product is het wel belangrijk om gebruikte doeken onder te dompelen in water om spontane ontbranding te vermijden.

Sinds kort heeft Rubio Monocoat ook de WoodCream voor verticaal buitenhout ontwikkeld. Deze innovatieve waxcrème zorgt voor een langdurige, ademende en waterafstotende bescherming van het hout. Dankzij de waterafstotende werking zorgt het product ook voor een zelfreinigend effect: de waterdruppels glijden immers van je hout af en nemen vuiltjes mee in hun tocht naar beneden. Ook hier kan het product in één laag aangebracht worden (optioneel in twee lagen voor een meer dekkend effect) en is het erg gebruiksvriendelijk. Bovendien druipt het product niet. De WoodCream is beschikbaar in 27 kleuren en kan ook gebruikt worden voor renovatieprojecten.