WoodCream - Beschermt de natuurlijke schoonheid van hout

 
Een technologische vernieuwing die hout beschermt en kleurt? De WoodCream is een waxcrème die de natuurlijke uitstraling en houtnerven van je verticaal buitenhout bewaart. Door de samenstelling is de crème erg gemakkelijk aan te brengen en drupt het product niet. De crème is zo waterafstotend dat ze een zelfreinigend effect biedt en is beschikbaar in 27 leuke kleuren.
 • Zelfreinigend en waterafstotend
 • Natuurlijke look & feel
 • Milieuvriendelijk
 • Gemakkelijk aan te brengen
Lees meer
Kleur
Volume
 • Gratis bezorging vanaf €50
 • Voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
 • Betaal veilig met Bancontact, creditcard of Paypal

Snel hulp of professioneel advies nodig?

Onze experts staan op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur voor je klaar.
Ze helpen je graag via E-Mail, Telefoon of Chat.

Snel hulp of professioneel advies nodig?

Onze experts staan op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur voor je klaar.
Ze helpen je graag via E-Mail, Telefoon of Chat.

Instructies

› Voorbereiding (enkel in geval van zeer verweerd hout)

Is je hout te vuil om meteen te beginnen met schuren? Reinig het dan al eens met ofwel water ofwel Exterior Wood Cleaner (zie stap 2 voor instructies). Door al veel vuil vooraf te verwijderen, zal je schuurpapier niet meteen vuil worden bij het schuren.

 

› Applicatie op nieuw of onbehandeld hout

STAP 1. Schuur het oppervlak tot korrel 120 in de richting van de nerf. Schuren met een grovere korrel zorgt voor een betere hechting en werking van het product.

STAP 2. Maak het hout eerst nat met een fijne verneveling van water. Reinig het oppervlak met Exterior Wood Cleaner en een nylon schrobborstel met harde haren (draag handschoenen). Gebruik een mix van 10% Exterior Wood Cleaner en 90% water (afhankelijk van de bevuiling of verwering van het hout kan een sterkere verhouding nodig zijn). Laat de oplossing niet opdrogen en spoel de resten van de reinigingsoplossing grondig weg met zuiver water totdat alle schuimresten zijn weggespoeld.

STAP 3. Laat het oppervlak volledig drogen.

STAP 4. Roer WoodCream goed door voor gebruik. Verdun het met WoodCream Softener indien nodig* en roer opnieuw tot een homogeen mengsel is verkregen.

* Wanneer verdunnen met WoodCream Softener?

 1. Bij ruw, sterk absorberend of droog hout (< 14% houtvochtigheid): verdun met een verhouding van maximaal 1:1
 2. Om een vergrijsd/transparant effect te creëren: verdun met een verhouding van maximaal 1:1
   
 • Creëer een instant vergrijsde look door WoodCream Softener toe te voegen aan een van de kleuren uit de Grey kleurcollectie. 


STAP 5. Breng het product gelijkmatig aan op het verticale houtoppervlak met een WoodCream Brush. Werk in zones van 3 tot 4 planken in de richting van de houtinstallatie.

 • We raden aan om nat-in-nat te werken om overlappingen te vermijden.

STAP 6. Laat het oppervlak gedurende 12 uur drogen of breng een tweede laag aan indien een meer dekkend resultaat gewenst is. Je kunt reeds een tweede laag aanbrengen na 3u droogtijd en bij voorkeur binnen de 24u. Verdun voor die tweede laag de WoodCream met 25% tot 50% WoodCream Softener om laagopbouw te voorkomen. 

 • Aangezien de eerste laag al waterafstotend werkt, zal de tweede laag minder gemakkelijk aan de eerste hechten. Wij raden aan om het product met de WoodCream Brush op de eerste laag in 1 vloeiende beweging uit te strijken en er meerdere keren overheen te gaan. 
   

 

› In geval van onderhoud/opfrissing WoodCream

Reinig het oppervlak met Exterior Wood Cleaner (verhouding 10% Exterior Wood Cleaner en 90% water). Breng WoodCream opnieuw aan in de oorspronkelijke kleur. Verdun de WoodCream met WoodCream Softener in een verhouding van 9:1 tot max 1:1 afhankelijk van het gewenste resultaat.

 

› Applicatie op oudere niet-Rubio Monocoat producten

STAP 1. Verwijder alle losse verweerde coatings of houtvezels van eerdere behandelingen en schuur het oppervlak grondig tot korrel 120 in de richting van de nerf. Schuren met een grovere korrel zorgt voor een betere hechting en werking van het product. 

 • Opgelet: wanneer het bestaande coatingsysteem in zeer slechte staat is, verwijder dan het resterende coatingsysteem volledig tot op het kale hout en behandel het als nieuw hout.

STAP 2. Reinig vervolgens het oppervlak met Exterior Wood Cleaner en een nylon schrobborstel met harde haren (draag handschoenen). Maak het hout eerst nat met een fijne verneveling van water. Gebruik een mix van 20% Exterior Wood Cleaner en 80% water. Laat de oplossing niet opdrogen en spoel de resten van de reinigingsoplossing grondig weg met zuiver water totdat alle schuimresten zijn weggespoeld.

STAP 3. Laat het oppervlak voldoende drogen.

STAP 4. Roer WoodCream goed door voor gebruik en voeg 25 – 50% WoodCream Softener toe aan het product. Breng een eerste laag aan met de WoodCream Brush. Werk in zones van 3 tot 4 planken in de richting van de houtinstallatie.

 • We raden aan om nat-in-nat te werken om overlappingen te vermijden.

STAP 5. Breng een tweede laag WoodCream aan na minimum 3 uur droogtijd en bij voorkeur binnen 24 uur. Op deze manier kan je glansverschillen vermijden tussen kaal hout en plekken waar de oude coating nog aanwezig was.

 • Aangezien de eerste laag al waterafstotend werkt, zal de tweede laag minder gemakkelijk aan de eerste hechten. Wij raden aan om het product met de WoodCream Brush op de eerste laag in 1 vloeiende beweging uit te strijken en er meerdere keren overheen te gaan. 

STAP 6. Laat het oppervlak gedurende 12 uur drogen.

 

› Onderhoudsinformatie

Over het algemeen raden we een jaarlijkse visuele controle aan net na het winterseizoen. Controleer het oppervlak op de aanwezigheid van volgende drie zaken:

 • Vuil en groene aanslag (reinig met water onder lage druk en een zachte borstel) 
 • Vervagen van kleuren *
 • Afnemend pareleffect*

Indien nodig*, breng een onderhoudslaag aan volgens de aanbevolen instructies. De frequentie van het onderhoud is afhankelijk van de weersomstandigheden:

 • Bij normale weersomstandigheden: elke 5 jaar
 • Bij extreme weersomstandigheden: elke 3 jaar
 • In ideale omstandigheden kan dit aanzienlijk langer duren: tot 10 jaar
   

Normaal klimaat: wanneer de kleur vervaagt, breng dan een onderhoudslaag WoodCream aan, afgedund met WoodCream Softener in een verhouding van 9 delen WoodCream en 1 deel WoodCream Softener tot maximaal 1 deel WoodCream en 1 deel WoodCream Softener, afhankelijk van het gewenste resultaat.

Frequentie hangt verder af van de blootstelling, geografische ligging, oriëntatie van het behandeld hout ten opzichte van de zon, houtsoort en de gewenste kleur. Kust-, water- en moerasgebieden, ... vereisen bijvoorbeeld een veel frequenter onderhoud.

Tips & tricks

 

 • Vermijd direct zonlicht op het oppervlak tijdens de applicatie.
 • Bij hoge temperaturen (> 30 °C) of wanneer er geen schaduw is, adviseren we om WoodCream te verdunnen met WoodCream Softener om het product gemakkelijker aan te brengen en minder snel te laten drogen.
 • Op ruwe en zeer absorberende houten oppervlakken raden we aan om WoodCream te verdunnen met WoodCream Softener zodat je WoodCream gemakkelijk op het oppervlak kan aanbrengen. Voor een meer dekkend effect kan je een tweede laag aanbrengen (opnieuw verdund met de WoodCream Softener).
 • De tools kunnen gereinigd worden met water.
 • WoodCream is uitermate geschikt voor zachte houtsoorten.
 • Powerwashing met zuiver water kan een zeer goede methode zijn om de resten van reinigingsoplossingen weg te spoelen. In de handen van een onervaren gebruiker kan het echter ook ernstige schade toebrengen aan het houtoppervlak. Gebruik een tuinslang als je geen ervaring hebt met hogedrukreinigers.

 

Verbruik

 

 • Afhankelijk van de ondergrond: 12-20 m²/L
 • Deze verbruiken zijn louter indicatief. Resultaten zijn afhankelijk van de houtsoort en de voorbereiding. Het is steeds aangeraden een staal te zetten om het exacte verbruik te bepalen.

 

Remarks
 • Om een vergrijsd effect op nieuw hout te creëren, moet een kleur uit the Grey Collection worden verdund met WoodCream Softener
 • Om een meer transparant effect te creëren (indien gewenst) moet een WoodCream kleur worden verdund met WoodCream Softener. Voeg  WoodCream Softener toe tot het gewenste effect is bereikt. De maximale verhouding is 1:1
 • Om een kleurloos effect te creëren kunt u de kleur Transparent #0 (onverdund) uit the Grey Collection gebruiken. Hoewel deze versie geen UV-filter bevat, laat die het hout op natuurlijke wijze vergrijzen, en wordt het beschermd en waterafstotend gemaakt.

Wil je een verticaal houten buitenoppervlak beschermen en kleuren? Dan is de WoodCream het ideale product voor jou. WoodCream is een ademende, hydrofobe, waxgebaseerde crème. Concreet wil dit zeggen dat de crème het hout kleurt, beschermt, waterafstotend maakt en tegelijk nog steeds laat ademen. De waterafstotende crème zorgt er bovendien voor dat het hout zichzelf reinigt. De waterdruppels glijden immers van je hout af en nemen vuiltjes mee in hun tocht naar beneden. De unieke crèmestructuur zorgt ook voor een erg eenvoudige applicatie en behoudt de natuurlijke vochtbalans en structuur van het hout.

WoodCream is beschikbaar in wel 27 originele kleuren. Die geven houten oppervlakken een semi-transparante, vergrijsde of dekkende look. Er is ook een transparante versie (#0) beschikbaar. Hoewel deze versie geen UV-filter bevat, laat die het hout op natuurlijke wijze vergrijzen, en wordt het beschermd en waterafstotend gemaakt. Deze transparante versie zal reeds vergrijsd hout op dezelfde wijze beschermen. Wil je de kleurintensiteit van de bestaande WoodCream-kleuren verminderen? Dan kan je deze verdunnen met WoodCream Softener.

Afhankelijk van de gekozen kleur, houtsoort en oriëntatie van het verticale hout, zal de gekozen kleur tussen de 5 en 10 jaar behouden blijven. Na ongeveer 5 jaar zal het pareleffect (waterparels) geleidelijk afnemen.

WoodCream

 

 • Chemische basis: wasgedragen
 • Fysische toestand: crème
 • Densiteit: 950-1050 g/L (transparant - kleuren)
 • pH: 8,0 - 9,0
 • Glansgraad: semi-mat
 • Droogtijd: naargelang de omgevingsfactoren: ± 12 uur
 • Handdroog na 30 minuten
 • Een tweede laag kan na 3 uur worden aangebracht
 • Al na 3 uur is er sprake van een pareleffect
 • 0% VOC

Datasheets

 • Voor verticale houtoppervlakken
 • Waxgebaseerde crème
 • Hydrofobe crème
 • Lage milieu-impact
 • 0% VOC
 • Druipt niet
 • Niet filmvormend, bladdert niet af
 • Waterafstotend met pareleffect
  • Door het pareleffect is het oppervlak zelfreinigend
  • De waterafstotende en zelfreinigende werking verkleint de kans op groei van micro-organismen (algen, schimmels) en vorstschade
 • Ademend en vochtregulerend
  • De houtporiën blijven open; hierdoor kan het hout ademen en is een optimale vochtregulatie gegarandeerd
 • Crèmestructuur
 • Dringt diep in de ondergrond
 • Laag verbruik: 50 tot 80 g/m² per laag, afhankelijk van de zuigkracht van de ondergrond
 • Gemakkelijk aan te brengen op alle verticale houten oppervlakken
 • Gemakkelijker aan te brengen op andere verfsystemen en oppervlakken dan andere verven en houtbehandelingsproducten (druipt niet, geen afplaktape nodig, gemakkelijk boven het hoofd aan te brengen)
 • Kan aangebracht worden in 1 of 2 lagen, afhankelijk van de gewenste look