WoodCream Softener - WoodCream partner voor kleureffecten en onderhoudsoplossingen

 
De WoodCream Softener is de ideale aanvulling voor de WoodCream om een transparantere kleur of vergrijsd effect te krijgen. Ook voor een heropfrissing biedt onze WoodCream Softener de oplossing!
 • Transparante kleuren of vergrijsd effect
 • Ecologisch: 0% VOC
 • Ook onderhoudsproduct
 • Geen overlappingen
Lees meer
Volume
 • Gratis bezorging vanaf €50
 • Voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
 • Betaal veilig met Bancontact, creditcard of Paypal

Snel hulp of professioneel advies nodig?

Onze experts staan op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur voor je klaar.
Ze helpen je graag via E-Mail, Telefoon of Chat.

Snel hulp of professioneel advies nodig?

Onze experts staan op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur voor je klaar.
Ze helpen je graag via E-Mail, Telefoon of Chat.

Instructies

 

Aan te brengen bij omgevings-, ondergronds- en verwerkingstemperatuur 10°C tot 30°C

 

› Een vergrijsd/transparant effect creëren op nieuw hout


STAP 1. Bereid het oppervlak voor om het gewenste resultaat te bereiken (geschaafd, geschuurd met staalborstel…).


STAP 2. Verwijder schuurstof van het oppervlak en wrijf droog.


STAP 3. Roer WoodCream goed door en verdun het met WoodCream Softener om een transparanter effect te creëren (verhouding: max. 1:1).


   STAP 3A. Om een vergrijsd effect te creëren.


   STAP 3B. Dit effect kan alleen worden bereikt met een kleur uit de WoodCream Grey Collection. Roer WoodCream goed door en verdun het
   met WoodCream Softener (verhouding: max. 1:1).


STAP 4. Breng voorzichtig en gelijkmatig aan op het verticale oppervlak met een blokborstel geschikt voor watergedragen producten, in de richting van het hout. Werk in zones van 3 tot 4 planken in de richting van de houtvezel. We raden aan om nat-in-nat te werken. Verdeel het product in één keer met de applicatieborstel.


› Bij renovatie/opfrissing van WoodCream


STAP 1. Reinig het oppervlak met water onder lage druk en een zachte borstel; schuren is niet nodig.


STAP 2. Roer WoodCream goed door en verdun met WoodCream Softener in een verhouding van 9 eenheden WoodCream op 1 eenheid WoodCream Softener. Deze verhouding kan je aanpassen tot max. 1 eenheid WoodCream op 1 eenheid WoodCream Softener om het gewenste resultaat te bereiken.


STAP 3. Breng voorzichtig en gelijkmatig aan op het verticale oppervlak met een blokborstel geschikt voor watergedragen producten, in de richting van het hout. Werk in zones van 3 tot 4 planken in de richting van de houtvezel. We raden aan om nat-in-nat te werken. Verdeel het product in één keer met de applicatieborstel.


› Onderhoudsinstructies


In het algemeen raden we een jaarlijkse visuele controle aan net na het winterseizoen.


Controleer de aanwezigheid van de volgende drie punten:


a. Vuil en groene aanslag; reinigen met water onder lage druk en een zachte borstel
b. Vervagen van kleuren
c. Afnemend pareleffect


Indien nodig (i.v.m. punt b./c.), een onderhoudslaag aanbrengen volgens de onderhoudsinstructies. De frequentie van onderhoud is afhankelijk van de weersomstandigheden:


· Bij normale weersomstandigheden: elke 5 jaar
· Bij extreme weersomstandigheden: elke 3 jaar
· In ideale omstandigheden kan dit aanzienlijk langer duren: tot 10 jaar


Normale klimaten: wanneer de kleur vervaagt, breng dan een onderhoudslaag WoodCream met WoodCream Softener aan in een verhouding van 9 eenheden WoodCream op 1 eenheid WoodCream Softener tot max. 1 eenheid WoodCream op 1 eenheid WoodCream Softener om het gewenste resultaat te bereiken. Raadpleeg de technische fiche voor meer informatie.


Frequentie volgens blootstelling, geografische situatie, oriëntatie van het behandelde hout t.o.v. de zon, houtsoort en gewenste kleur. Waterkant, kust, drasland en moerasland ... vereist soms meer onderhoud.


STAP 1. Het hout dient gereinigd te worden met een mengsel van 10% Exterior Wood Cleaner en water. Reinig het oppervlak na gebruik van Exterior Wood Cleaner met water onder lage druk en een zachte borstel; schuren is niet nodig. Raadpleeg voor gebruik de technische fiche.


STAP 2. Roer WoodCream goed en verdun met WoodCream Softener in een verhouding van 9 eenheden WoodCream op 1 eenheid  WoodCream Softener tot max. 1 eenheid WoodCream op 1 eenheid WoodCream Softener om het gewenste resultaat te bereiken.


STAP 3. Breng het voorzichtig en gelijkmatig aan op het verticale oppervlak met een blokborstel geschikt voor watergedragen producten, in de richting van het hout. Werk in zones van 3 tot 4 planken in de richting van de houtvezel. Het is het beste om nat-in-nat te werken. Verdeel het product in één keer met de applicatieborstel.

 

Tips & tricks

 

 • Vermijd direct zonlicht op het oppervlak.
 • Bij hoge temperaturen (> 30 °C) of wanneer er geen schaduw is, adviseren we WoodCream te verdunnen met WoodCream Softener om het product gemakkelijker aan te brengen en minder snel te laten drogen.
 • Op ruwe en zeer absorberende houten oppervlakken raden we aan om WoodCream te verdunnen met WoodCream Softener zodat je WoodCream gemakkelijk op het oppervlak kunt aanbrengen. Voor een meer dekkend effect kan je een tweede laag aanbrengen.
 • Reinig het gereedschap na het aanbrengen met water.
Remarks
 • Het product kan gedurende 24 maanden worden opgeslagen in een droge omgeving en in de oorspronkelijke verpakking.
 • Vorstvrij bewaren.
 • WoodCream Softener moet altijd worden gebruikt in combinatie met WoodCream. WoodCream Softener is niet een op zichzelf staand product.
 • Bij het toevoegen van WoodCream Softener vermindert de UV-resistentie van het product. Hierdoor kunnen vroegtijdige verkleuren optreden. Dit verkleuringseffect is afhankelijk van de hoeveelheid toegevoegde WoodCream Softener.

Wil je jouw exterieur verticaal houtoppervlak behandelen met WoodCream, maar heb je liever een transparantere kleur of vergrijsd effect? Of wil je jouw houtoppervlak met WoodCream opnieuw opfrissen met een nieuwe laag? In beide gevallen biedt onze WoodCream Softener de oplossing! WoodCream Softener is immers een kant-en-klaar product waarmee de kleurintensiteit van de WoodCream kleuren verminderd kan worden en een transparanter of vergrijsd effect gecreëerd kan worden. WoodCream Softener is bovendien het ideale onderhoudsproduct voor het onderhouden van oppervlakken die behandeld werden met WoodCream. 

De WoodCream Softener zorgt er daarnaast voor dat de WoodCream gemakkelijker smeerbaar is op ruwe ondergronden. Hoewel de kleurkracht zelf verminderd wordt door de WoodCream Softener, verandert de viscositeit van het product niet. Tot slot is het product gemakkelijker aan te brengen als het warm is, want de droogtijd is iets langer. Zo vermijd je overlappingen.

Net zoals heel wat andere producten in het Rubio Monocoat gamma, bevat de WoodCream Softener 0% VOC. Dat laatste zijn Volatile Organic Compounds, schadelijke stoffen die vrijkomen bij het aanbrengen van producten en die het broeikaseffect vergroten. Heel wat traditionele afwerkingsproducten bevatten nog steeds VOC's, maar de revolutionaire producten van Rubio Monocoat bevatten zo weinig mogelijk VOC's. De WoodCream Softener is zelfs volledig VOC-vrij. 

WoodCream Softener

 

 • Kleur: opaak
 • Geur: lichte ammoniak
 • Fysische toestand: vloeibaar
 • Dichtheid: 927 g / L
 • pH: 9,35
 • Oplosbaarheid: oplosbaar in water

Datasheets

 • 0% VOC
 • Reduceert de kleurkracht zonder de viscositeit te veranderen
 • Verlengt de droogtijd
  • Gemakkelijker om mee te werken in warme omstandigheden (verkleint het risico op overlappingen)
 • Gemakkelijker smeerbaar op ruwe en zuigende ondergronden
 • Vermindert de laagopbouw als WoodCream in 2 lagen wordt gebruikt
 • WoodCream wordt een ideaal onderhoudsproduct door toevoeging van WoodCream Softener
 • Aan te brengen bij omgevings-, ondergronds- en verwerkingstemperatuur 10°C tot 30°C