Je tuinhuis behandelen met olie, beits of verf

Waarmee behandel ik mijn tuinhuis?


Hout dat buiten leeft moet gevoed en beschermd worden. Dat doe je met een olie of beits. Ieder product heeft specifieke eigenschappen en voordelen. Wat je ook kiest, het eindresultaat valt of staat met een goede voorbereiding. Zo maak je je tuinhuis best stof- en vetvrij. Laat het hout vervolgens goed drogen vooraleer je een product aanbrengt. Vermijd ook direct zonlicht wanneer je aan de slag gaat. Dit zal het product sneller laten uitdrogen en streepvorming veroorzaken.

Mag ik mijn tuinhuis schilderen of beitsen?


Je tuinhuis verven doe je met beits. Dit type verf trekt in het hout en legt zo een beschermingslaag over je tuinhuis. Zo blijf je altijd de natuurlijke houtstructuur zien. Je kiest voor een transparante laag of voor een beits die kleur geeft. Deze behandeling herhaal je best ieder jaar. 

Hoe vaak moet ik mijn tuinhuis oliën?


Afhankelijk van de oriëntatie, weerselementen, houtsoort en kleur olie je jouw tuinhuis best om de 3 à 5 jaar opnieuw. Onze olie Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector dringt in het hout en maakt zo een moleculaire binding met de houtvezels, wat resulteert in een duurzame en bestendige bescherming tegen verkleuring en verwering. Dankzij deze revolutionaire technologie hebben we een heel laag verbruik en is één laag voldoende. Hierdoor is een tweede laag overbodig. 

De Hybrid Wood Protector is een monocoat in iedere betekenis van het woord. Je beschermt niet alleen je hout, je kleurt het ook meteen. Van traditionele looks tot meer trendy opties: je kiest uit 20 verschillende kleuren. De eenvoudige toepassing en het makkelijke onderhoud kenmerken dit bijzonder gebruiksvriendelijk product.

  • Verwijder restanten van de vorige behandeling en reinig met Rubio Monocoat Exterior Wood Cleaner.
  • Meng de olie goed.
  • Breng het product met een platte borstel op een droog oppervlak aan.
  • Laat 10 minuten inwerken en egaliseer met de borstel.
  • Wrijf na 5 minuten het oppervlak af en laat 24 uur drogen.

Let op: dompel de doeken waarmee je aan het behandelde oppervlak komt meteen onder in water zodat ze niet ontbranden.

Heeft het tuinhuis na verloop van tijd een opfrisbeurt nodig? Wens je jouw tuinhuis na verloop van tijd eens te reinigen? Gebruik hiervoor dan onze reinigende en voedende zeep Exterior Soap. Is een grondigere opfrisbeurt nodig? Reinig het hout dan met Exterior Wood Cleaner en breng de olie opnieuw aan in zijn oorspronkelijke kleur.

Hoe kan ik mijn tuinhuis nog behandelen?


De natuurlijke looks van je hout beschermen kan ook met een waxcrème zoals Rubio WoodCream. Dit product is ideaal voor verticale oppervlakken, zoals de wanden van je tuinhuis. Deze crème is waterafstotend en zelfreinigend. De druppels glijden van je hout en nemen het vuil mee. Handig, toch?

Rubio WoodCream is een innovatieve oplossing die langdurige bescherming en 27 kleurrijke opties biedt. Het volstaat om slechts 1 laag aan te brengen. Wel is het belangrijk het te behandelen oppervlak goed voor te bereiden. Maak het oppervlak schoon met Rubio Monocoat Exterior Wood Cleaner en verwijder zo extreem vuil, vet of groenaanslag. Wacht daarna tot het hout droog is om de Rubio WoodCream aan te brengen.

Zo ga je te werk:

  • Bereid het hout voor, verwijder stof en wrijf droog.
  • Roer Rubio WoodCream goed door.
  • Gebruik je meerdere verpakkingen? Giet deze dan eerst allemaal samen en roer het mengsel vervolgens goed door.
  • Breng het product voorzichtig en gelijkmatig aan met de WoodCream Brush. Wrijf in de richting van de houtvezels en werk in zones van 3 tot 4 planken.
  • Laat gedurende 12 uur goed drogen.

Wil je een meer dekkend resultaat? Breng dan na minimum 3 uur (maximum binnen de 12 uur) een tweede laag WoodCream aan. Om laagopbouw te vermijden, leng Rubio WoodCream aan met Rubio WoodCream Softener in een verhouding van 1 op 4 tot max 1 op 1.

Heeft je tuinhuis na verloop van tijd een nieuwe opfrisbeurt nodig? Een nieuwe laag Rubio WoodCream aangelengd met Rubio WoodCream Softener doet wonderen!